Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ονυχοφαγία: Μην τρώτε τα νύχια σας, διώξτε το άγχος σας

Τα νύχια σας πρέπει να είναι πάντα καθαρά και περιποιημένα.
Βλέποντάς τα μπορούμε να διαγνώσουμε την κατάσταση της υγείας μας.
Δυστυχώς όμως υπάρχουν πολλά άτομα αγχωτικά που έχουν την κακή συνήθεια να τρώνε τα νύχια τους.
Με την ονυχοφαγία εννοούμε την νευρωτική εκδήλωση, η οποία εμφανίζεται κυρίως κατά την παιδική ηλικία και κατά την οποία το άτομο, κόβει με τα δόντια του τα νύχια ή την γύρω επιδερμική περιοχή τους.
Αυτό μπορεί να οφείλεται σε αμηχανία, ανασφάλεια, πλήξη ή φόβο.
Στην περίπτωση αυτή, τα νύχια που πάσχουν από μυκητιάσεις παρουσιάζουν πάχυνση, αλλάζουν χρώμα, γίνονται πιο σκούρα και υπάρχει και περίπτωση να αποκολληθούν. Μην ξεχνάτε ότι η περιοχή του δέρματος γύρω από τα νύχια είναι η πιο ευάλωτη στα μικρόβια. Με το να βάζετε, λοιπόν τα χέρια στο στόμα βοηθάτε τα μικρόβια να εισέλθουν στον οργανισμό σας.
Ένα άλλο φαινόμενο που παρουσιάζεται σε όσους τρώνε τα νύχια τους είναι να συνηθίζουν να τραβάνε και τις παρανυχίδες με αποτέλεσμα να δημιουργείται παρανυχικό απόστημα. Δημιουργείται πύον κάτω από το δέρμα στην άκρη του νυχιού και αρκετές φορές απαιτείται χειρουργική επέμβαση.

Πως να σταματήσετε να τρώτε τα νύχια σας.
*  Βάλτε τεχνητά νύχια. Τοποθετούνται με κόλλα πάνω στα δικά σας και είναι σκληρά, με αποτέλεσμα να μη μπορείτε να τα δαγκώσετε.
*  Τρώτε τα νύχια σας όταν αγχώνεστε και αυτή η συνήθεια φαίνεται να σας ανακουφίζει; Προσπαθήστε να μην συνδέεται αυτές τις δύο καταστάσεις.
* 'Οσο περνούν τα χρόνια και συνεχίζετε να τρώτε τα νύχια σας, η κίνηση αυτή αρχίζει να γίνεται μηχανικά.
*  Προσπαθήστε να απασχολείται τα χέρια σας με κάτι άλλο με ένα μπαλάκι ή ένα κομπολόι. Επίσης μπορείτε να έχετε μαζί σας τσίχλες ή καραμέλες την ώρα που βάζετε μηχανικά το χέρι σας στο στόμα.
*  Σημειώστε τις αιτίες που κρύβονται πίσω από αυτή την νευρωτική συνήθεια. Μπορείτε να ακολουθήσετε τεχνικές χαλαρώσεις ακόμα και με τη βοήθεια ψυχολόγου.
*  Βάλτε στόχο, να μεγαλώσουν τα νύχια σας και την ώρα που πάτε να βάλετε το χέρι στο στόμα, να κάνετε υπομονή για να μην πάει χαμένο το αποτέλεσμα.
*  Στα φαρμακεία υπάρχει βερνίκι με πικρή γεύση οπότε δεν σας ευχαριστεί να τρώτε τα νύχια σας.
Η ονυχοφαγία καταστρέφει και τα δόντια.
Δαγκώνοντας τα νύχια καταστρέφεται και η αδαμαντίνη των δοντιών σας. Έτσι τα δόντια καταστρέφονται, ενώ εισχωρούν πιο εύκολα οι χρωστικές ουσίες διαφόρων ποτών ή τροφών, με αποτέλεσμα να χάνεται η λευκότητά τους.
Υπάρχει πιθανότητα να τραυματιστούν τα ούλα από τη συνεχή πίεση που προκαλείται.
Προσπαθήστε να βρείτε λύση σε εναλλακτικές θεραπείες, ομοιοπαθητική, βελονισμό για να θεραπευθείτε από την κυριότερη αιτία της ονυχοφαγίας που δεν είναι άλλο από το άγχος.
Και το κυριότερο πάντα με τη συμβουλή του γιατρού σας.
"το σύμπαν"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια