Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Συμβιώνον​τας με τον νεανικό διαβήτη

Για τον 6χρονο Δημήτρη, η ανάγκη να πηγαίνει καθημερινά πολλές φορές στην τουαλέτα, ήταν η αφορμή να σχολιαστεί δυσμενώς από τη δασκάλα του και τους συμμαθητές του.
Διψούσε πολύ και πεινούσε περισσότερο.
Παρ όλα αυτά, έχανε βάρος σταθερά!
Ο οργανισμός του έκαιγε τα αποθέματα σε λίπος.
Ένα πρωί ο Δημήτρης έμοιζε θολωμένος, σαν σε λήθαργο. Οι γονείς το απέδωσαν σε άγχος, όμως οι γιατροί διέγνωσαν διαβητική κετοξέωση. Από τότε ο Δημήτρης κάθε μέρα θέλει τις ενεσούλες του.
Συμβιώνοντας με τον νεανικό διαβήτη» είναι ο τίτλος του ενημερωτικού λευκώματος, τηλ. 210-6516914, που εξέδωσαν ειδικοί στην ασθένεια επιστήμονες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»: η αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας-Νεανικού Διαβήτη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Χριστίνα Κανακά-Gantenbein, η επισκέπτρια Υγείας Φ. Λάμαρη, η παιδοψυχίατρος Μ. Λιακοπούλου, η κλινική διαιτολόγος Π. Μαντέ και η οδοντίατρος Α. Παπαναστασοπούλου.
 «Κανείς δεν διάλεξε τον ερχομό του διαβήτη και σαφώς κανείς δεν φταίει για τη νέα πραγματικότητα», σημειώνει η Χριστίνα Κανακά, μια στοργική «μαμά εκατοντάδων παιδιών» που αναζητούν στη ζεστή αγκαλιά της, εκεί στο Χωρέμειο, οδηγίες για τη μακροχρόνια ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση της πάθησης. «Δεν θέλει πολλά για να γίνει πραγματικότητα τ' όνειρο της γλυκιάς ζωής με διαβήτη» προσθέτει η Χριστίνα Κανακά.
 «Προσοχή, συστηματικές εξετάσεις, γυμναστική, διατροφή επιλεγμένη. Αν εφοδιαστούμε με γνώσεις, θετική σκέψη και ανοιχτή στάση συνεργασίας με τους γονείς, τη θεραπευτική ομάδα των γιατρών, επισκεπτριών υγείας, διαιτολόγων και κυρίως με τον ίδιο μας τον εαυτό, στηρίζουμε μια ζωή γεμάτη χρώμα, δράση και δύναμη».
kiousis@enet.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια