Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Άρωμα: Πώς να το επιλέξετε και πώς να το διατηρήσετε

Άρωμα
Το άρωμα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι των αισθήσεων. Μάθετε πώς να επιλέξετε το κατάλληλο άρωμα για εσάς και πώς να διατηρήσετε την μυρωδιά του αναλλοίωτη για πολύ καιρό.
1. Η επιλογή
Επιλέξτε το άρωμα με βάση τα συναισθήματα που σας προκαλεί τη στιγμή που το μυρίζετε και όχι με βάση τη διασημότητα του.
Να δοκιμάζετε έως τρία αρώματα. Είναι δύσκολο να διακρίνουμε τις μικρές διαφορές ανάμεσα σε πολλά αρώματα μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα.
Ξεκινήστε από τα πιο ελαφριά αρώματα για να μην ευαισθητοποιηθεί απότομα η όσφρηση και οδηγηθεί σε λάθος συμπεράσματα.
Μυρίστε ένα άρωμα στο χαρτί και όχι από το μπουκάλι. Το αλκοόλ θα ερεθίσει τη μύτη σας και δεν θα της επιτρέψει να μυρίσει τα συστατικά του αρώματος. Ψεκάστε μια μικρή ποσότητα σε μια mouillette (οι κάρτες από απορροφητικό χαρτί που βρίσκουμε στα perfume bars).
Περιμένετε τουλάχιστον μισή ώρα μέχρι να κατασταλάξει η τελική μυρωδιά του αρώματος. Αν έχετε την υπομονή να περιμένετε ακόμα περισσότερο είναι πιθανό να εντοπίσετε και τις πιο βαθιές νότες του.
Ψεκάστε στο δέρμα σας το άρωμα που σας αρέσει για να συγκρίνετε τη μυρωδιά του αρώματος επάνω στη mouillette με την μυρωδιά που αφήνει στο δέρμα σας. Η μυρωδιά ενός αρώματος διαφέρει από δέρμα σε δέρμα. Γι’ αυτό ψεκάστε μία φορά στην εσωτερική πλευρά του καρπού. Αποφύγετε να τρίψετε τους δύο καρπούς μεταξύ τους. Η κίνηση αυτή μπορεί να αλλοιώσει την αίσθηση του αρώματος.

2. Η εφαρμογή
Το άρωμα φοριέται στα πιο ζεστά σημεία του σώματος, δηλαδή σε αυτά όπου η κυκλοφορία του αίματος είναι πιο επιφανειακή: στο εσωτερικό μέρος του καρπού, πίσω από τους λοβούς των αυτιών, στο σημείο ανάμεσα στο στήθος ή στο εσωτερικό του μπράτσου! Η θερμότητα του δέρματος ευνοεί την εξάτμιση του αρώματος.
Σύμφωνα με την Coco Chanel οι γυναίκες πρέπει να βάζουν άρωμα στα σημεία που μπορεί να τις φιλήσει ένας άνδρας! Ψεκάστε με άρωμα τις περιοχές που ασκούν μεγαλύτερη έλξη στον ερωτικό σας σύντροφο, όπως ο λαιμός ή το ντεκολτέ.
Μην το παρακάνετε με την ποσότητα. Αρκεί ένα ψέκασμα στον αέρα με το μπουκάλι στο ύψος του στήθους και σε απόσταση περίπου 50 εκατοστών από το σώμα σας και περάστε μέσα από το αρωματισμένο «σύννεφο». Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να αρωματίσετε και τα φρεσκολουσμένα μαλλιά, αρκεί να μην έχουν επάνω styling.
Ένας άλλος τρόπος για να διατηρήσετε την ένταση του αρώματος είναι να χρησιμοποιήσετε την αντίστοιχη σειρά προϊόντων μπάνιου. Αφρόλουτρα, έλαια, λοσιόν ή γαλάκτωμα σώματος, αποσμητικά, καθώς και προϊόντα περιποίησης του δέρματος με το ίδιο άρωμα που έχει το eau de toilette σας. Αλλιώς, μπορείτε σε μια μικρή ποσότητα ουδέτερης ενυδατικής κρέμας σώματος να ψεκάσετε λίγες σταγόνες από το άρωμά σας. Η κρέμα θα «φυλακίσει» το άρωμα και θα το διατηρήσει για αρκετή ώρα επάνω στο δέρμα σας.
Αρωματίζετε τα ρούχα σας (κυρίως μαντήλια, φουλάρια, μπλούζες) για να έχετε την αίσθηση του αγαπημένου σας αρώματος όλη την ημέρα. Εφαρμόστε σε καθαρά ρούχα, ώστε το άρωμα να μην αναμειγνύεται με άλλες μυρωδιές. Για να αποφύγετε τους λεκέδες, ρίξετε το άρωμα σε εσωτερικά σημεία (πχ στο γιακά ή στην επένδυση). Μην αρωματίζετε τα ευαίσθητα υφάσματα, όπως μεταξωτά, σιφόν ή σατέν, όπως επίσης και τα ανοιχτόχρωμα ρούχα ή τα δερμάτινα είδη σας.

3. Η φύλαξη και η συντήρηση
Το άρωμα πρέπει να φυλάσσεται σε μέρος δροσερό, με όχι πολύ φως και φυσικά στη σκιά, αν όχι στο απόλυτο σκοτάδι.
Σφραγίζετε προσεκτικά το μπουκάλι μετά από κάθε χρήση, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με τον αέρα και αλλοιωθεί το άρωμα σταδιακά.
Καταναλώστε το άρωμα μέσα στο διάστημα ενός χρόνου μετά το άνοιγμά του. Μετά από πολλούς μήνες το άρωμα αλλοιώνεται και το αποτέλεσμα είναι απωθητικό.
Προτιμήστε τα αρώματα με γυάλινη συσκευασία. Μπορεί το γυαλί να είναι πιο εύθραυστο, αλλά «σέβεται» περισσότερο το περιεχόμενό του.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, κρατήστε το άρωμα στην τσάντα σας ή σε μια χειραποσκευή και όχι στην βαλίτσα, για να ταρακουνηθεί όσο το δυνατόν λιγότερο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια