Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οργανώσετε ένα μπουφέ - γεύμα

https://www.i-diadromi.gr/
.
Ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που έχετε προσκαλέσει και το μέγεθος των χώρων υποδοχής που διαθέτει το σπίτι σας, θα ετοιμάσετε καθιστό ή όρθιο μπουφέ. Η ποικιλία των εδεσμάτων που θα προσφέρετε, εξαρτάται από την περίσταση, τα χρήματα που μπορείτε να ξοδέψετε αλλά και το χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας για το μαγείρεμα.
Οι συμβουλές που ακολουθούν αφορούν την ετοιμασία ενός όρθιου μπουφέ, γιατί είναι πολύ πιο συνηθισμένος στις μέρες μας.
Το μενού
Ο αριθμός των πιάτων που θα προσφέρετε εξαρτάται από σας. Αν ο μπουφές είναι όρθιος θα πρέπει να περιλαμβάνει 5-6 διαφορετικά πιάτα (κρέας, ψάρι, θαλασσινά), γαρνιτούρες, σαλάτες, τυριά και επιδόρπια. Τα ψωμί δεν είναι απαραίτητο. Τα εδέσματα πρέπει να έχουν μέγεθος μπουκιάς, να έχουν δηλαδή μικρό μέγεθος, ώστε να μη χρειάζεται οι καλεσμένοι σας να χρησιμοποιήσουν μαχαίρι. Αυτό είναι αυτονόητο για τα μεζεδάκια, για το κρέας όμως ή τις πίτες θα πρέπει να έχετε φροντίσει να τα κόψετε σε μικρά κομμάτια. Αποφύγετε τις σάλτσες στα φαγητά και στις σαλάτες.


Η διάταξη του μπουφέ
Στρώστε τον μπουφέ σε μια μεγάλη επιφάνεια, όπως το τραπέζι της τραπεζαρίας, ή τον πάγκο της κουζίνας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα δύο μικρότερα βοηθητικά τραπέζια, για να τοποθετήσετε τα κρασιά και τα επιδόρπια. Σε καθένα από αυτά θα πρέπει να έχετε τοποθετήσει και τα απαραίτητα ποτήρια και μαχαιροπίρουνα. Είναι πολύ σημαντικό οι καλεσμένοι σας να έχουν άνετη πρόσβαση στο μπουφέ και να μπορούν να σερβιριστούν εύκολα και γρήγορα.

Η διάταξη του μπουφέ μπορεί να τους διευκολύνει σ αυτό. Τοποθετείστε τα πιάτα στη μία άκρη, στη συνέχεια τα διάφορα εδέσματα και στην άλλη άκρη τα μαχαιροπίρουνα τυλιγμένα σε πετσέτες. Όσο για τα φαγητά, θα βάλετε πρώτα τα κύρια πιάτα, στη συνέχεια τις γαρνιτούρες, τις σαλάτες, τα τυριά και το ψωμί. Αν οι καλεσμένοι σας θα πρέπει να σερβιριστούν χρησιμοποιώντας και τα δυο τους χέρια (π.χ. για να βάλουν μακαρόνια ή σαλάτα), φροντίστε οι συγκεκριμένες πιατέλες να είναι τοποθετημένες πιο μέσα στο μπουφέ και να μένει μπροστά τους λίγος χώρος ώστε οι καλεσμένοι να ακουμπήσουν το πιάτο τους και να σερβιριστούν.

Το στρώσιμο του μπουφέ
Τόσο το κύριο τραπέζι όσο και τα βοηθητικά θα πρέπει να είναι καλυμμένα με μακριά τραπεζομάντιλα, πάνω από ένα προστατευτικό ύφασμα. Μη διστάσετε να αναμίξετε σκεύη από διαφορετικά σερβίτσια, με διαφορετικό στυλ και χρώματα. Αυτό όχι μόνο θα σας διευκολύνει αλλά θα δώσει και προσωπικότητα στο μπουφέ σας.

Για να μην είναι πολύ «επίπεδος» ο μπουφές, τοποθετείστε μερικές από τις πιατέλες με τα φαγητά λίγο ψηλότερα, πάνω σε αναποδογυρισμένα σκεύη ή μικρά κουτιά ή ό,τι άλλο σκεφτείτε. Δεν ενδείκνυται να στολίσετε τον μπουφέ με λουλούδια ή κεριά, αυτό θα το κάνετε σε άλλες επιφάνειες του σαλονιού, για να μην εμποδίζονται οι καλεσμένοι σας στο σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία!
www.noikokyra.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια