Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Περικλής Κονδυλάτος​: όταν τα μπιζού γίνονται έργα τέχνης.

Καλλιτεχνικό κόσμημα για χειρός Περικλή Κονδυλάτου!
Ζωγράφος με σπουδές στο Surrey Institutr of Art and Desing University και με μεταπτυχιακό στο Camberwell College of Art στο Λονδίνο, ακολουθεί διάφορα μέσα καλλιτεχνικής έκφρασης: ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία.
Έχει κάνει πέντε ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, ενώ έχει πάρει μέρος και σε...

πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Τελευταία του ενασχόλησή του είναι το καλλιτεχνικό κόσμημα!.
Τα κοσμήματά μου είναι καλλιτεχνικές δημιουργίες που απευθύνονται σε όλους τους ανθρώπους που τους αρέσουν τα όμορφα πράγματα, δηλώνει στην espresso ο δημιουργός όσον αφορά τα ιδιαίτερα κοσμήματά του.
"Τα φτιάχνω με πολλή αγάπη και φαντασία και νομίζω πως ένας από τους λόγους που έχουν τόση επιτυχία είναι η θετική ενέργεια που τα συνοδεύει"
Ο καλλιτέχνης διαλέγει μόνος του τα υλικά, από κορμούς δέντρων, κοράλλια, παλιούς πολυελαίους και παιχνίδια ή από κόκκαλα ζώων, και τα συναρμολογεί ώστε να είναι κατάλληλα να φορεθούν.
"Θέλω τα υλικά μου να  έχουν μια ιστορία από πίσω τους, να κουβαλάνε κάποιο βίωμα από μένα.
Για παράδειγμα, τα κρύσταλλα σε ένα κολιέ μου προέρχονται από έναν πολυέλαιο που έπεσε πάνω μου σε ένα σεισμό και παραλίγο να με σκοτώσει.
Τα θεώρησα πολύ τυχερά και τα έκανα μπιζού"
Σε πολλά σχέδιά του επιλέγει να βάζει κούκλες, γιατί τις θεωρεί το υπέρτατο αντικείμενο ομορφιάς. "Είμαι καλλιτέχνης και κάνω όλων των ειδών τα πράγματα για να εκφράσω αυτά που έχω μέσα μου. Μπορεί για μια περίοδο να είναι ζωγραφική, κατασκευές, μια άλλη γλυπτά. Τώρα αρχίζω ένα project με video art ....Ωστόσο, όλα αρχίζουν και τελειώνουν με την αγάπη μου για την τέχνη. Αγαπώ όλες τις πελάτισσές μου, επώνυμες και μη.
Είναι πολύ σημαντικό για έναν δημιουργό να βλέπει να φορούν τα έργα του, και αυτό είναι ένας έπαινος και μια επιβράβευση για μένα.
Η μεγαλύτερη όμως επιβράβευση είναι όταν βλέπω μια κοπέλα να αγοράζει κάτι δικό μου, να το φοράει και να νιώθει καλύτερα με την εμφάνισή της"
Τα πιο extreme κοσμήματα του Περικλή Κονδυλάτου μπορεί κανείς να τα αναζητήσει στο ατελιέ "Vassilis Zoulias Haute Couture"  και τις πιο light κατασκευές στο κατάστημα "Vassilis Zoulias Old Athens" στο Κολωνάκι.
Σάσα Σταμάτη.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια