Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Καναπεδάκια

finger food
Ξεκινείστε επιλέγοντας τη βάση:
αυτή μπορεί να είναι κράκερ ή κρουτόν, μεγάλα κομμάτια ψωμιού ή λαχανικά που μπορούν να χρησιμέψουν σαν «υποδοχείς»: Σέλινο, αντίδι (είδος ραδικιού), ντοματίνια, μικρές κόκκινες πιπεριές τουρσί, τσιπς tortilla, mini-κρακεράκια. 
Στη συνέχεια πρέπει να επιλέξετε αυτό που αποκαλείται σε αυτές τις περιπτώσεις -αν και όπως ακούγεται, δε σου ανοίγει την όρεξη- η «κόλλα», το ενδιάμεσο στοιχείο, η αλοιφή: 
πολτός φασολιών, μαλακό κρεμώδες τυρί, πάστα μελιτζάνας ή ελιάς, ακόμα και pesto βασιλικού ή καρυδιών, guacamole (με βασικό συστατικό το αβοκάντο) και λιωμένα βραστά αυγά –έχετε ήδη πιάσει τη λογική της «κόλλας».
Αυτή δίνει τη βασική γεύση, αλλά λειτουργεί και σαν ενοποιητικό στοιχείο ανάμεσα στη βάση και στη γαρνιτούρα, η οποία επίσης, προσθέτει ιδιαίτερη γεύση: ψιλοκομμένο μπέικον ή ξηροί καρποί, χαβιάρι, κομμένα αγγουράκια τουρσί, ελιές, κάπαρη ή αντζούγιες. Έχετε σίγουρα μπει στο νόημα…

Μόνο με τα συστατικά που απαριθμούμε εδώ, οι συνδυασμοί που προκύπτουν είναι περίπου και χωρίς υπερβολή 500. Endive με φρέσκια κρέμα και αυγοτάραχο σολομού; Φυσικά. Κρακεράκια με πατέ ρεβιθιού και τουρσί; Γιατί όχι; Πάντως, έστω και με ένα μέρος από τα παρακάτω, ο πανικός σας για το πώς θα «κουμαντάρετε» γαστριμαργικά τους καλεσμένους σας, θα πάει περίπατο…

Η βάση
Φρυγανισμένες φέτες μπαγκέτας
Μίσχος αντιδιού
Ινδικό papadum
Κρακεράκια
Φέτες ψωμιού σίκαλης
Κλωναράκια σέλινου
chips

H «συγκολλητική ύλη» ή «αλοιφή»
Πέστο
Sour cream(γιαούρτι με αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμόνι και φρέσκα βότανα)
Πολτός από λευκά φασόλια
Χούμους (πατέ ρεβιθιού με ταχίνι, λάδι, λεμόνι, σκόρδο)
Κατσικίσιο τυρί σε κρέμα (ή άλλο είδος κρεμώδους τυριού)
Λιωμένη ψητή μελιτζάνα
Πάστα ελιάς
guacamole

Η «κορωνίδα»
Προσούτο
Τουρσί
Αγγουράκια
Καπνιστός Σολωμός
Ψητές κόκκινες πιπεριές
Ξερές ντομάτες
Ελιές
Ξηροί Καρποί
Χαβιάρι
Λαχανάκια Βρυξελλών
Και φυσικά, η λίστα δεν έχει τέλος.
Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και η επιτυχία είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια