Ντοματάκια Λιαστά ¸.•´¯`»★

Eπί του έργου :
Τα κόβουμε ακριβώς στην μέση και τα απλώνουμε σε ένα ταψί με την κομμένη επιφάνια προς τα επάνω τους ρίχνουμε επάνω, από μια πρέζα αλάτι χοντρό το καθένα (όσο πάρουν τα δάχτυλα μας)
Τα βγάζουμε έξω και τα αφήνουμε εκτεθειμένα στον ήλιο και στον αέρα μέχρι να στεγνώσουν εντελώς
Αφού στεγνώσουν, τα βάζουμε σε Βάζα μαζί με λαδί (ελαιόλαδο η σπορέλαιο ) διατηρούνται και εκτός ψυγείου

Λεπτομέρειες :
Αφού στεγνώσουνε και τα βάλουμε στα Βάζα μπορούμε να κάνουμε πολλές παραλλαγές
α) για να αρωματίσουμε το λάδι το τσιγαρίζουμε ελαφρός με σκόρδο ,και μαύρο πιπέρι
β) με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και μαϊντανό
γ) με σκόρδο και βασιλικό
δ) με μια μικρή καυτερή
ε) με μερικά φύλλα δάφνης
ζ) με κόκους μάυρου πιπεριού
και ότι άλλο μπορεί να αρέσει στον καθένα και σε οποιοδήποτε συνδιασμό

Πάνε πάρα πολύ σε όλες της σαλάτες , με την ρόκα σαλάτα , με ψητές μελιτζάνες , στην φασολάδα στης φάκες , τα ρεβίθια , με αρνάκι στην λαδόκολλα κ.λ.π
yousouroum.gr

Related Posts