Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Στολίζοντα​ς το εορταστικό τραπέζι

Όταν η τέχνη του τραπεζιού γίνεται τέχνη της ζωής.

Δεν πρέπει να λησμονούμε την τέχνη της ίδιας της ζωής, κυρίως τις μέρες των εορτών που επιζητούμε όσο ποτέ την αρμονία και την ποιότητα στη ζωή μας.
"Μια εικόνα όσο χίλιες λέξεις", συνηθίζουμε πολύ συχνά να λέμε όταν είμαστε σίγουροι ότι όποια περιγραφή θα υποβαθμίσει την ομορφιά αυτού που βλέπουμε. Τη φράση αυτή θέλουμε αυθόρμητα να αναφωνήσουμε όταν βρισκόμαστε μπροστά στη θέα ενός υπέροχα διακοσμημένου εορταστικού τραπεζιού.
Για το στολισμό ενός τραπεζιού όλα τα υλικά όπως κορδέλες, κεριά, λουλούδια, ξηροί καρποί, κουκουνάρια, γλυκά, σοκολάτες κλπ, μπορούν να φανούν χρήσιμα. Ακόμη πιο σημαντικά όμως είναι η φαντασία και το μεράκι.
Για τη διακόσμηση του εορταστικού τραπεζιού, ιδανική λύση είναι να χρησιμοποιηθούν κεριά και κορδέλες με τα χρώματα της αρεσκείας των οικοδεσποτών, όπως χρυσό, μπορντό, λαδί, ενώ τα Χριστούγεννα ιδιαίτερα ελκυστικό είναι το καρό. Χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας αγοράζοντας από καταστήματα που πουλάνε χριστουγεννιάτικα είδη, φαρδιές και λεπτές κορδέλες με τις οποίες μπορούμε να δέσουμε τα κεριά που θα διακοσμήσουν το τραπέζι μας, φροντίζοντας πάντα να δεθούν χαμηλά, ώστε να μην τις κάψει γρήγορα η φλόγα, όταν λιώσει το κερί.
Με τις ίδιες κορδέλες θα δέσουμε τις πετσέτες, είτε με φιόγκο, είτε με κόμπο, όπως ταιριάζει στην αισθητική μας. Στη λύση του φιόγκου καταλήγουν οι περισσότερο ρομαντικοί τύποι, ενώ στον κόμπο που θεωρείται πιο μίνιμαλ καταλήγουν οι περισσότερο μοντέρνοι τύποι.
Το μέγεθος της κορδέλας δεν πρέπει να μας περιορίζει, αφού μπορούμε να συνδυάσουμε φαρδιές και λεπτέ κορδέλες όπως και διάφορα χρώματα, μπορντό με χρυσό, λαδί με λίγο πιο ανοιχτό πράσινο ή καφέ κορδέλα με το χρώμα της άμμου.
Μερικές ωραίες ιδέες για τη διακόσμηση του τραπεζιού είναι να ρίξουμε πάνω στο τραπέζι φρούτα και καρπούς από δέντρα όπως βελανίδια, κουκουνάρια, φουντούκια, καρύδια κλπ τους οποίους εναλλακτικά μπορούμε να τοποθετήσουμε καθαρισμένους μέσα σε μπολ. Προκειμένου να αποκτήσουν μία εορταστική όψη μπορούμε να βάψουμε τους καρπούς χρυσούς με τη χρήση ενός σπρέι.
Ο στολισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αρμονική τοποθέτηση των κεριών και των λουλουδιών πάνω στο τραπέζι, το πρωτότυπο δέσιμο της πετσέτας, την τοποθέτηση των ονομάτων των καλεσμένων σε χρωματιστά καρτελάκια, αλλά κυρίως τη φροντίδα της εναρμόνισης των χρωμάτων, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ξεχωριστό.
Άποψη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια