Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γιαννιώτικα κουλούρια

Γιαννιώτικα κουλούρια
.
ΥΛΙΚΑ
* 12 αυγά.
* 320 γραμμ. βούτυρο λιωμένο.
* 550 γραμμ. ζάχαρη.
* 30 γραμμ. αμμωνία.
* 2 βανίλιες.
* 1.200 γραμμ. αλεύρι μαλακό.
* ζάχαρη άχνη, για το ζαχάρωμα των κουλουριών.
* γάλα.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά, για 10 - 12 λεπτά.
Προσθέτετε το βούτυρο όσο είναι ακόμη χλιαρό.
Λιώνετε την αμμωνία με 2 κουτ. σούπας ζεστό γάλα και προσθέτετε τις βανίλιες.
Έπειτα προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι.
Ανακατεύετε καλά, να γίνει η ζύμη πολύ μαλακή.
Πλάθετε τα κουλούρια στο σχήμα που θέλετε και ψήνετε για 20 λεπτά.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια