Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Mel Blanc 1908-1989 Αμερικανός ηθοποιός κινουμένων σχεδίων

ο άνθρωπος με τις χίλιες φωνές
Ονομάστηκε «Ο άνθρωπος με τις 1.000 φωνές».
Γέννηση: 30 Μαΐου 1908, Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Απεβίωσε: 10 Ιουλίου 1989, Ιατρικό Κέντρο Κέδροι και Σινά, Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Ο ίδιος ξεκαθάρισε στην αυτοβιογραφία του ότι μπορούσε να κάνει... μόνο 850.
Το γεγονός είναι ότι διέθετε μια αξιοθαύμαστη ικανότητα να αλλάζει την ένταση και το ηχόχρωμα της φωνής του, δίνοντας ηχητική ταυτότητα σε δεκάδες χαρακτήρες που εμφανίζονταν στα καρτούν, στις ταινίες κινουμένων σχεδίων, και παράγοντας ένα σωρό εφέ με το «εύπλαστο» λαρύγγι του. 
Ο Μελ Μπλανκ (1908-1989) έκανε σχεδόν όλες τις φωνές των ηρώων της Warner Bros.: Πόρκι Πιγκ, Μπαγκς Μπάνι, Ντάφι Ντακ, Τουίτι, Σιλβέστρος, Σαμ ο πειρατής, Πέπε λε Πιου, Δαίμονας της Τασμανίας, Φόγκορν Λέγκορν, Μάρβιν ο Αρειανός, Σπίντι Γκονζάλες (του οποίου τη φωνή επανέλαβε το 1962 στο ρεφρέν του ομώνυμου τραγουδιού του Πατ Μπουν) κ.ά.

Συνεργάστηκε επίσης με τα τμήματα animation της Μ.G.Μ., της Walt Disney, της Columbia και του Walter Lantz (προσφέροντας το «κατσαρό» γέλιο στον Γούντι τον Τρυποκάρυδο).
Ανάμεσα στα αξιοθαύματα επιτεύγματά του είναι ότι έκανε τη φωνή του Μπαγκς Μπάνι για 49 ολόκληρα χρόνια -από την πρώτη εμφάνιση του λαγού (1940) μέχρι το θάνατό του.
 Η ειρωνεία είναι ότι ο ίδιος ήταν... αλλεργικός στα καρότα!
Προσπάθησε, λοιπόν, να παράγει το ηχητικό εφέ δαγκώνοντας σέλινο, μήλο, ωμή πατάτα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό.
Έτσι, ηχογράφησε μια φορά το αυθεντικό δάγκωμα ενός καρότου, που το μοντάριζαν μετά στους διαλόγους του Μπαγκς Μπάνι.
Στην αυτοβιογραφία του, πάντως, έγραψε πως το μεγαλύτερο πρόβλημά του ήταν ότι δεν μπορούσε να μιλά ως Μπαγκς Μπάνι έχοντας... μπουκωθεί από το καρότο!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια