Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βρες το σωστό νούμερο σουτιέν!

Το πολύτιμο στήθος μας δεν το προσέχουμε όμως όσο θα έπρεπε.
Όχι μόνο σχετικά με τις εξετάσεις που πρέπει να κάνουμε αλλά και με την σωστή στήριξη που πρέπει να του παρέχουμε...
Το σουτιέν ή στηθόδεσμος έχει γίνει ένα ακόμα αντικείμενο μόδας και λίγες πολύ λίγες γυναίκες ασχολούνται με το να βρουν το σωστό νούμερο και cup στο σουτιέν.
Σε έρευνα που έγινε για λογαριασμό της ιαπωνικής εταιρείας γυναικείων εσώρουχων Wacoal, απέδειξε πως σχεδόν 90 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας άνω των 18 φοράνε το λάθος νούμερο σουτιέν.
Η πλειοψηφία δηλαδή και πιο συγκεκριμένα 8 στις 10 γυναίκες ζουν στο σκοτάδι της λάθος επιλογής σουτιέν!

Διάβασε παρακάτω πως ακριβώς πρέπει να επιλέξεις το σουτιέν σου έτσι ώστε να είναι ιδανικό για το δικό σου στήθος.
Το σωστό CUP
Βήμα πρώτο: ξεκίνησε μετρώντας την περιφέρεια του θώρακα εκεί που τελειώνει το σουτιέν ακριβώς. Κράτησε την μεζούρα απαλά και μην την σφίγγεις υπερβολικά. Θα πρέπει να κρατάς τη μεζούρα παράλληλα με το πάτωμα για να μην κάνεις λάθος στο μέτρημα.
Βήμα δεύτερο: μέτρησε την περιφέρεια του στήθους σου στην ίδια λογική, με την μεζούρα όχι πολύ σφιχτή στο ύψος της θηλής (δεν πρέπει να πιέζεις το στήθος προς τα μέσα) και παράλληλη στο έδαφος (όχι με σκαμπανευάσματα).
Δες και την φωτο Νο2 για να δεις που ακριβώς πρέπει να μετρήσεις.
Βήμα τρίτο: Αφαιρόντας τον αριθμό από την περιφέρεια θώρακα σε σχέση με το δεύτερο της περιφέρειας στήθους έχεις το χρυσό νούμερο του cup σου. Τώρα, δες την φωτο Νο3και βάσει του υπολοίπου που πήρες από την αφαίρεση, δες που ανήκεις.
Παράδειγμα:
Περιφέρεια θώρακα = 75 εκ.
Περιφέρεια στήθους = 93 εκ.
Αφαίρεση: 93 - 75 = 18
Αποτέλεσμα: Βάσει του πίνακα (φωτο 3), το σωστό σουτιέν για σένα είναι το 75D.
Βέβαια στην αναζήτηση του κατάλληλου σουτιέν πολλά στραβά μπορεί να σου τύχουν, γι' αυτό έχε στο νου σου τα παρακάτω έτσι ώστε να μπορείς να τα αντιμετωπίσεις:

Προβλήματα λάθος εφαρμογής

1. Σημάδια από τις τιράντες: προσπάθησε να χαλαρώσεις λίγο τις τιράντες σου, ή απλά επίλεξε ένα πιο ενισχυμένο σουτιέν με πιο φαρδιές τιράντες που μπορείς να προσθέτεις και να αφαιρείς όποτε θέλεις.

2. Τιράντες που "πέφτουν": πρέπει να σφίξεις τις τιράντες σου ή να κατέβεις ένα μέγεθος σε cup (θήκη).

3. Ζαρωμένες θήκες : επίλεξε ένα μέγεθος cup μικρότερο.

4. Ξεχαρβαλωμένη μπανέλα: πέταξε το σουτιέν άμεσα. Το σιδεράκι ή πλαστικό που έχει μέσα η μπανέλα για να στηρίζει το στήθος είναι εμφανές πως έχει χαλάσει. Και όχι μόνο δεν στηρίζει σωστά το στήθος αλλά μπορεί να προκαλέσει ατύχημα, καρφώνοντάς σε σε ανύποπτη στιγμή.

5. Το πίσω μέρος σου ανεβαίνει προς την πλάτη: πρέπει να κατέβεις ένα νούμερο στο σουτιέν και ν' ανέβεις ένα νούμερο στη θήκη.

6. Το λάστιχο σου αφήνει σημάδι: πρέπει είτε να χαλαρώσεις το κούμπωμα, είτε ν' ανέβεις ένα νούμερο στο σουτιέν και να κατέβεις ένα νούμερ στο cup.

7. Το στήθος σου ξεχειλίζει από πάνω: πρέπει ν' ανέβεις ένα νούμερο στο cup.

8. Το σουτιέν σου αφήνει σημάδι στο πάνω μέρος του στήθους: πρέπει ν' ανέβεις ένα νούμερο στο cup.

9. Νιώθεις πόνο ή ενόχληση στο πλάι του στήθους: οι συγκεκριμένες θήκες είναι πολύ στενές για σένα. Ακόμη κι αν το μέγεθος είναι σωστό, πρέπει ν' αλλάξεις σχέδιο σουτιέν.

Προσοχή: όταν έχεις μεγάλες αυξομειώσεις βάρους, αλλάζει και το νούμερο που σου ταιριάζει, γι' αυτό και πρέπει να αλλάζεις αναλόγως και το σουτιέν σου.

Αφού βρεις το σωστό μέγεθος για σένα είσαι (σχεδόν) έτοιμη, καθώς μην ξεχνάς πως υπάρχουν μικρές διαφορές από μάρκα σε μάρκα, από σχέδιο σε σχέδιο ακόμη και της ίδιας εταιρείας, αλλά και από υλικό σε υλικό. Επίσης, υπάρχουν αρκετές διαφορές αναλόγως με τη χώρα προέλευσης (δες τον πίνακα στη φωτογραφία Νο4 με τις διαφορές από χώρα σε χώρα), αφού άλλοι μετράνε σε ίντσες, άλλοι σε εκατοστά και μετατρέπουν τους αριθμούς με διαφορετικό τρόπο. Οπότε, για να είσαι σίγουρη ότι διάλεξες το σωστό καλό είναι να δοκιμάζεις πάντα το σουτιέν σου πριν φτάσεις μέχρι το ταμείο!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια