Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αμερικάνικη υπηκοότητα

Κάποτε στην Αμερική όλοι οι μετανάστες ονειρεύονταν να αποκτήσουν την αμερικάνικη υπηκοότητα… Σήμερα, πολλοί είναι εκείνοι που την αφήνουν για να επιστρέψουν σε αυτή της πατρίδας τους.

Ακούγεται κάπως εξωπραγματικό, αν θυμηθεί κανείς τα «κόλπα» που έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν οι νέοι κάτοικοι της ηπείρου για να πάρουν την «πολυπόθητη» Green Card και στη συνέχεια την αμερικάνικη υπηκοότητα.

Κι όμως , όπως αποκαλύπτει πρόσφατο ρεπορτάζ σε αμερικάνικο περιοδικό, πολλοί επιχειρηματίες επιστρέφουν στην υπηκοότητα και στα διαβατήρια της πατρίδας τους, λόγω της οικονομικής κρίσης και των αυξημένων φόρων.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των ΗΠΑ 502 ομογενείς του Σικάγο, εγκατέλειψαν την αμερικάνικη ιθαγένεια ή τη μόνιμη κατοικία τους στην Αμερική κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2009.

Και στα στοιχεία αυτά δεν περιλαμβάνονται οι εκατοντάδες αιτήσεις σε διάφορα προξενεία και πρεσβείες των ΗΠΑ που περιμένουν να υποβληθούν σε επεξεργασία.

Ομογενειακές οργανώσεις λένε ότι η πρόσφατη αύξηση εγκατάλειψη της αμερικάνικης υπηκοόητητας, αντανακλά την αυξανόμενη δυσαρέσκεια για τον τρόπο που η κυβέρνηση των ΗΠΑ μεταχειρίζεται τα χρήματά τους.

Επιπλέον, η αμερικανική κυβέρνηση έχει εφαρμόσει αυστηρότερους κανόνες για τους Ομογενείς που υποχρεούνται να αναφέρουν ξένους τραπεζικούς λογαριασμούς άνω των $ 10.000 σε άλλες χώρες.

Ολα αυτά αποδεικνύουν πως η Αμερική δεν είναι πλέον η χώρα της Επαγγελίας. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια