Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα πιο κακόγουστα τουριστικά σουβενίρ του κόσμου

Πίζα: Μποξεράκια με τον Πύργο της Πίζας
Τα περισσότερα από αυτά είναι "made in Chine" (κάτι που τα καθιστά αυθεντικά μόνο εάν βρίσκεσαι στην Κίνα), και θα διαλυθούν μέσα σε δύο λεπτά αφότου τα περιεργαστείς, ενώ δοκιμάζουν τα πιο ακραία όρια του καλού γούστου, βλέπε μπαμπούσκες Οσάμα Μπιν Λάντεν. Υπάρχει όμως κάτι το τρομερά ελκυστικά σ' αυτά τα φτηνιάρικα τουριστικά σουβενίρ.
Διαβάστε παρακάτω την κακόγουστη συλλογή μας. .............

Υπάρχει ένας σκληρός ανταγωνισμός για το πιο φτηνιάρικο βραβείο στην Πίζα. Ανάμεσα στους «διαγωνιζόμενους» είναι η ποδιά που δείχνει τον γυμνό David του Μικελάντζελο και τα εσώρουχα I Love Pisa.
Και τα δύο όμως τα επισκίασε πρόσφατα ο τοποθετημένος, εμπνευσμένα, Πύργος της Πίζας σ' ένα ζευγάρι μποξεράκια, κάτι που κρίθηκε πως ήταν τόσο προσβλητικό, που οι τοπικές αρχές κόβουν πρόστιμα σ' όσους πουλούν το προϊόν.
Manneken Pis, Βρυξέλλες
Το μπρούτζινο άγαλμα που δείχνει ένα αγόρι να ουρεί σ' ένα συντριβάνι κοντά στην κεντρική πλατεία της Βελγικής πρωτεύουσας είναι ένα τουριστικό must και μία από τις μασκότ της πόλης.
Το αγόρι, που οι ρίζες του βυθίζονται στην παράδοση και στο μύθο, συχνά το ντύνουν με διαφορετικά συνολάκια ανάλογα με τις διπλωματικές επισκέψεις που δέχεται η πόλη, ή τα events που φιλοξενεί.
Υπάρχει επίσης μία μόδα στην φτηνιάρικη memorabilia του Manneken Pis, με μαγνήτες ψυγείου, τιρμπουσόν, σφηνάκια και αναπτήρες που έχουν τη φράση "let's hear it for the little squirt".
Ρωσία: κούκλες δικτάτορες
Οι μπαμπούσκες είναι αδυναμία των μικρών κοριτσιών, όμως για εκείνους που τους αρέσει η πολιτική σάτιρα μπορούν να βρουν ορισμένους από τους πιο δυσάρεστους χαρακτήρες -Ιωσήφ Στάλιν, Αδόλφος Χίτλερ, Μπενίτο Μουσολίνι, Οσάμα Μπιν Λάντεν- όλοι τους σε ξύλινες μινιατούρες.
Νέα Υόρκη: Το καπέλο του Αγάλματος της Ελευθερίας
Το αφρώδες καπέλο του Αγάλματος της Ελευθερίας είναι από εκείνες τις αγορές που μοιάζουν με μία πολύ καλή ιδέα εκείνη τη στιγμή, αλλά ο φόβος του να πεθάνεις από ντροπή, σε κάνει να το φορέσεις μόνο ενώ βρίσκεσαι επάνω στο φέρυ του Staten Island.
Κίνα: Τα ρολόγια του Προέδρου Μάο
Το ρολόι του Προέδρου Μάο που χαιρετάει είναι θρυλικό ανάμεσα στους συλλέκτες και διατίθεται μόνο στην Κίνα ή μέσω ταχυδρομικής παραγγελίας.
Ωστόσο, ο πρώην ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας δεν έχει την ίδια cult απήχηση, όπως ας πούμε ο Τσε Γκεβάρα, και ο κόσμος μπορεί να σας ρίχνει περίεργες ματιές όταν το φοράτε.
Λονδίνο: Αστυνομικό καπέλο
Το Λονδίνο παράγει σημαντικές ποσότητες από φτηνιάρικα σουβενίρ.
Πένες με καραβάκια να πλέουν μέσα τους και υπερμεγέθη καπέλα γελωτοποιού είναι ορισμένα που μπορούμε να αναφέρουμε, ενώ πολύ ψηλά στα... charts είναι το καπέλο του αστυνομικού.
Χωρίς παρεξήγηση κύριε αξιωματικέ.
Σαν Φρανσίσκο: γυαλιά ηλίου
Τα σουβενίρ που μπορείς να αγοράσεις ενώ επισκέπτεσαι την Golden Gate Bridge στο Σαν Φρανσίσκο είναι πολύ εντυπωσιακά.
Ορισμένα περιλαμβάνουν ένα κομμάτι από χρησιμοποιημένο καλώδιο και ένα t-shirt που λέει:
«Περπάτησα την Golden Gate Bridge», αλλά αυτά τα θλιβερά γυαλιά κερδίζουν με χαρακτηριστική άνεση.
Μπαλί: μινιατούρες σανίδες του σερφ και άσεμνα σλόγκαν σε t-shirt
Στο Ουμπούντ, υπάρχει ένας πλούτος από όμορφες, σκαλιστές δημιουργίες και faux αντίκες αγαλμάτων, πραγματικά τέλεια σουβενίρ.
Στην Κούτα, που την πλημμυρίζουν μεθυσμένοι Αυστραλοί ταξιδιώτες με backpacks, υπάρχουν μικροσκοπικές, άχρηστες σαγιονάρες, και σανίδες του σερφ με την λέξη "Bali" επάνω τους και το χειρότερο όλων, είναι τα αμέτρητα καταστήματα στον κεντρικό δρόμο που πουλάνε t-shirts και stickers που είναι διακοσμημένα με παιδιάστικα σλόγκαν και άσεμνα logos που θα έκαναν ακόμα και ένα 15χρονο αγόρι γεμάτο ορμόνες να κοκκινίσει.
Αμερική: τα σουβενίρ του δρόμου
Η αναβίωση της δημοτικότητας του μεγάλου αμερικάνικου road trip είναι τέτοια, που μπορείτε να βρεθείτε να δέχεστε το δώρο που πήρε ένας φίλος σας από τον δρόμο.
Αυτοί οι πάγκοι, είναι κανόνας να εμφανίζονται στα πιο περίεργα (συνήθως πιο απομονωμένα) μέρη και θα έχουν τουλάχιστον ένα τύπο σουβενίρ που θα έχει σχέση με τους Ινδιάνους.
Τρανσυλβανίας: οι κούπες του Δράκουλα
Οι πάγκοι στην αυλή του Bran Castle -πιο γνωστό ως το κάστρο του Δράκουλα- έχουν να απολογηθούν για πολλά, κυρίως γι' αυτές τις εντελώς απαίσιες κούπες.
Θαυμάσια δώρα για ανθρώπους που μισείτε.
Παγκοσμίως: γυάλινη σφαίρα με χιόνι
Τη σήμερον ημέρα οι γυάλινες σφαίρες με το χιόνι απέχουν πολύ από τις πραγματικές ομορφιές που συνέλεγαν οι Βικτωριανοί ως αναμνηστικά από τα ταξίδια τους.
Σήμερα έχουν καταντήσει το απόλυτο uncool σουβενίρ, και δεν έχουν να κάνουν πλέον με την απλή απόλαυση να κουνάς τη σφαίρα και να βλέπει το χιόνι να πέφτει.
Μπορείς να τις αγοράσεις με μουσική υπόκρουση, animated, φωτισμένες, ενώ κάποιες μέχρι που έχουν μικροσκοπικούς ανεμιστήρες μέσα για να σκορπίζουν το χιόνι ακόμα περισσότερο.
Βαυαρία: κούπες μπύρας
Δύο είδη φτήνιας κάνουν την εμφάνισή τους στο Oktoberfest: τα παραδοσιακά δερμάτινα κουστούμια και οι κούπες μπύρας.
Δεν υπάρχει πρόβλημα εάν αγοράσετε τις όμορφες διακοσμημένα κεραμικές κούπες, όμως πιο συχνά, ο κόσμος προτιμά να διαλέγει τα φτηνά πλαστικά σουβενίρ.
Ασία: χαμογελαστοί βούδες
Οι χειροποίητοι βούδες είναι ακριβοί και καλοφτιαγμένοι.
Οι πλαστικοί χαμογελαστοί βούδες ωστόσο, είναι πολύ «ψεύτικοι» και είναι τόσο καλόγουστοι όσο το ντεκόρ στο Κινέζικο ντελίβερι της γειτονιάς σας.
Αμερική: ψεύτικες πινακίδες αυτοκινήτου
Οι ψεύτικες πινακίδες αυτοκινήτου μοιάζουν με ένα καλό σουβενίρ στην αρχή, μιας και είναι εμβληματικές, ρετρό και απόλυτα Αμερικάνικες, η αλήθεια ωστόσο είναι πως δεν θα τις κρεμάσετε ποτέ και θα σκουριάσουν σε κάποιο ντουλάπι μέχρι να μετακομίσετε από το σπίτι.
Παγκοσμίως: Ντόπιο ντύσιμο
Το να αποδέχεσαι την τοπική κουλτούρα είναι καλό και όμορφο, όμως θα πρέπει να σταματάς όταν πρόκειται να καταλήξεις να αγοράσεις ένα φτηνιάρικο σάρι/κιμονό/προσθέστε ότι άλλο όνομα μίας τοπικής ενδυμασίας θέλετε, που δεν πρόκειται να φορέσεις ποτέ ξανά.
Ολλανδία: τσόκαρα
Τι το κακό υπάρχει στο να φορέσεις ξύλινα υποδήματα;
Από τη μία υπάρχει το απλό θέμα της άνεσης, αλλά από την άλλη υπάρχει απλώς η παντελής έλλειψη φαντασίας που συνοδεύει μία τέτοια αγορά.
Είναι πολύ καλύτερο να προτιμήσετε τα τσόκαρα μαγνήτες για το ψυγείο, τα σοκολατένια τσόκαρα, το σετ τσόκαρο για αλάτι-πιπέρι ή ακόμα τις χνουδωτές παντόφλες που μοιάζουν με τσόκαρα.
Λούρδη: τα μπουκάλια νερού της Παρθένου Μαρίας
Στο Καθολικό μέρος προσκυνήματος της Λούρδης, επιβάλλεται η στάση για να ψωνίσει κανείς τα μπιχλιμπίδια της Παρθένου Μαρίας.
Ένα must είναι τα μπουκάλια που έχουν το σχήμα της και που είναι γεμάτα με αγιασμένο νερό, με το καπάκι να είναι τοποθετημένο στο κεφάλι της σαν ένα μαντήλι.
Μεξικό: σομπρέρο
Ο κόσμος το αγοράζει λες και είναι "υπνωτισμένος" κυρίως επειδή είναι εξωφρενικά φτηνά, όμως τελικά, το σομπρέρο είναι ένας εφιάλτης να το κουβαλήσεις σπίτι και συν τοις άλλοις δεν θα το ξαναφορέσεις ποτέ ξανά.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια