Παρλιάρος : ΚΛΑΜΠ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΓΛΥΚΟ இ இ இ இ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΒΑΣΗ:
60 γρ. αλεύρι
160 γρ. ζάχαρη άχνη
75 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη στο μπλέντερ
90 γρ. βούτυρο λιωμμένο
3 ασπράδια αυγού (100 γρ.)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ:
60 γρ. αλεύρι
160 γρ. ζάχαρη άχνη
75 γρ. φιστίκι σε σκόνη στο μπλέντερ
90 γρ. βούτυρο λιωμμένο
3 ασπράδια αυγού

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
60 γρ. αλεύρι
160 γρ. ζάχαρη άχνη
75 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη στο μπλέντερ
90 γρ. βούτυρο λιωμμένο
3 ασπράδια αυγού
20 γρ. κακάο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
400 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
μαρμελάδα της αρεσκείας μας

ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ (Για κάθε βάση ακολουθούμε την ίδια διαδικασία):
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Σε μία λαδόκολλα απλώνουμε το μίγμα σε πάχος 5-8 χιλ. και το σκεπάζουμε με μία ακόμη λαδόκολλα, έτσι ώστε να κολλήσει. Αυτό το κάνουμε για να μην πιάσει κρούστα και να έχει υφή μαλακού ψωμιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC, στον αέρα, για 15 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στους 90οC και πριν αρχίσει να βράζει την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά ανακατεύοντας με μία πλαστική κουτάλα (μαρίζ). Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Στο ένα φύλλο της βάσης απλώνουμε τη μαρμελάδα. Τοποθετούμε πάνω απ' αυτή το άλλο φύλλο της βάσης, την κρέμα σοκολάτα και το τρίτο φύλλο της βάσης. Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια και κάθε κομμάτι το κόβουμε διαγωνίως ώστε να έχουμε 2 τρίγωνα. Τα πιάνουμε με μία οδοντογλυφίδα.

Related Posts