Τεμπούρα (Ιαπωνίας) இ இ இ

Η τεμπούρα είναι ένα γιαπωνέζικο ελαφρύ φαγητό και δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε όλα τα λαχανικά που σας έχουν περισσέψει: καρότο, μανιτάρια, πιπεριές, καθώς και γαρίδες ή καλαμαράκια.


Για το κουρκούτι:
Χτυπήστε ένα αυγό σε ένα μπολ.
Προσθέστε ένα φλυτζάνι παγωμένο νερό και ανακατέψτε με ένα φλυτζάνι αλεύρι.
Μην τα ανακατέψετε πάρα πολύ.
Βουτήξτε τα λαχανικά και τα θαλασσινά στο κουρκούτι και τηγανίστε τα σε μια φριτέζα ή ένα βαθύ τηγάνι με πολύ λάδι μέχρι να γίνουν τραγανά.
Τα λαχανικά θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο από τα θαλασσινά.
Σερβίρετε αμέσως με μια ελαφριά ντιπ.

Related Posts