Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σαγκρία, ωδή στο κόκκινο ♥╔Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ-♥

Το ισπανικής προέλευσης οινο-κοκτέιλ είναι μια δροσερή, νεανική και παιχνιδιάρικη έκφραση κρασιού, κατάλληλη για όλες τις ώρες.

Η σανγκρία πήρε το όνομά της από τη λέξη sangre που σημαίνει αίμα.
Το πιο δημοφιλές κοκτέιλ κρασιού, σήμα κατατεθέν της ισπανικής οινο-γαστρονομίας, έχει βάναυσα κακοποιηθεί πρώτα και καλύτερα στην ίδια του την πατρίδα, μιας και η συνταγή του "χωράει" κακής ποιότητας υλικά που δεν χάνουν την ευκαιρία να χρησιμοποιούν οι Ισπανοί μπάρμεν, ειδικά στα τουριστικά μέρη.
Η καλύτερη σαγκρία όμως φτιάχνεται στο σπίτι! Να την σερβίρετε μια Κυριακή μεσημέρι όσο ακόμα ο καιρός είναι καλός, στη βεράντα ή στον κήπο. Να τη σερβίρετε ως ορεκτικό σε ένα ανεπίσημο κάλεσμα κι ακόμα όταν κάνετε ένα πάρτι με πολλούς φίλους και θέλετε να δώσετε μια ανάλαφρη, χορευτική διάσταση στη βραδιά.

Η συνταγή για το άλικο ποτό
Να τι θα χρειαστείτε για μια κανάτα σαγκρία:
* 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί. Όχι φυσικά το ακριβότερο της κάβας αλλά όχι και το πιο φθηνό της αγοράς. Για γευστικό και αυθεντικό αποτέλεσμα, αναζητήστε ένα μπουκάλι Ριόχα σε καλή τιμή.
* 1 μπουκάλι (750 ml) γκαζόζα.
* 1 ποτήρι του νερού μπράντι.
* 2 μήλα, 1 πορτοκάλι.
* 1 ποτήρι του κρασιού ζάχαρη και μερικά
* ξυλάκια κανέλας, πάγο.
Κόψτε τα φρούτα σε τετραγωνάκια και μουσκέψτε τα στο μπράντι για ένα βράδυ στο ψυγείο.
Μην πειραματιστείτε με φρούτα όπως ακτινίδια και μπανάνες, μαλακώνουν πολύ και δίνουν περίεργη γεύση!.

Την επομένη και πριν έρθουν οι φίλοι σας, σε ένα μεγάλο μπολ για ποντς ή μια βαθιά γυάλινη σαλατιέρα βάλτε πρώτα την γκαζόζα και στη συνέχεια το κρασί και τα φρούτα με το μπράντι.
Προσθέστε σιγά - σιγά τη ζάχαρη για να φτάσετε στη γλυκύτητα που προτιμάτε. Βάλτε και το ξυλαράκι της κανέλας. Ανακατέψτε και προσθέστε πολύ, μα πολύ πάγο.
Μπορείτε αν θέλετε να σουρώσετε τα φρούτα από το απόσταγμα, να συμπληρώσετε με μπράντι ώστε να έχετε πάλι την ποσότητα του ενός ποτηριού, να το προσθέσετε στο κρασί και να κόψετε φρέσκα φρούτα.

Αν χρησιμοποιήσετε μεγάλο μπολ, θα σερβίρετε με μια μικρή κουτάλα της σούπας ειδική για ποντς. Μια καλή λύση είναι να παρασκευαστεί σε γυάλινη κανάτα με κλειστό στόμιο που συγκρατεί τα παγάκια. Έτσι δεν θα πέσουν τα φρούτα στο ποτήρι.
Μη σερβίρετε σε ποτήρια του νερού ή του χυμού αλλά σε ποτήρια με πόδι, αυτά που προορίζονται για ελαφρά κόκκινα κρασιά.
Η ειδική στα ποτήρια βιομηχανία Riedel έχει κυκλοφορήσει ποτήρι για σαγκρία
Μερόπη Παπαδοπούλου.
τεσσα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια