Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μυστικά για Μαγειρική ♥╔Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ-♥

* ...Νόστιμα σουβλάκια.
Ξέρατε ότι τα ξύλινα καλαμάκια που χρησιμοποιούμε στα σουβλάκια, δεν θα καούν και δεν θα ξεφλουδίσουν, αν τα βουτήξουμε για μισή ώρα σε νερό;.

* ... Καμένο φαγητό:
Αν το φαγητό άρπαξε λίγο στο μαγείρεμα ρίχνουμε εξωτερικά στην κατσαρόλα κρύο νερό, να χαμηλώσει η θερμοκρασία του πάτου της.
Μετά αλλάζουμε κατσαρόλα, μεταφέρουμε μόνο το μη καμένο φαγητό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα προσθέτοντας τα απαραίτητα υγρά.
Με τον τρόπο αυτό δεν μυρίζει καμένο το φαγητό.
Την κατσαρόλα που κάηκε την καθαρίζουμε εύκολα αν την αφήσουμε λίγες ώρες με νερό ζεστό όπου έχουμε ρίξει λίγο σαπούνι πλυντηρίου πιάτων.

*....Ψωμί.
Ξέρατε, ότι όταν ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού, δηλαδή το φρυγανίζουμε, εξατμίζεται το νερό που έχει στη σύστασή του και το αλεύρι γίνεται πιο εύπεπτο.

* ...Τους χυμούς.
Για να πάρετε ακόμα περισσότερο χυμό από τα πορτοκάλια σας, τα γκρέιπ φρουτ και τα λεμόνια, μπορείτε να τα βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων στο πολύ ζεστό για 10 δευτερόλεπτα και εν συνεχεία να τα ρολάρετε πιέζοντάς τα σε σκληρή επιφάνεια.
Μ αυτό τον τρόπο θα πάρετε 20% περισσότερο χυμό.

*....Σπάσιμο των αυγών.
Ξέρατε ότι για να μην σας σπάνε τα αυγά κατά το βράσιμο πρέπει να τα βγάζετε καμιά ώρα από το ψυγείο για να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.
Το σπάσιμο συνήθως γίνεται επειδή βάζουμε παγωμένα αυγά σε καυτό νερό.

*....Να καθαρίσετε την καφετιέρα τέλεια.
Για να καθαρίσετε την καφετέρια του γαλλικού καφέ, γεμίστε τη με νερό, ρίξτε μέσα 2 κουταλιές της σούπας σόδα φαγητού ή λευκό ξύδι και αφήστε το νερό να βράσει να βράσει και να περάσει μέσα στην κανάτα. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια