Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η Αφροδίτη στα 12 ζώδια

Από την Εύη Βασιλείου

Η Αφροδίτη στον:
ΚΡΙΟ
Αγαπάμε με φλόγα κι ενθουσιασμό. Μας έλκει κάθε τι το νέο και μας συναρπάζει. Μας κάνει να έχουμε εκρήξεις χαράς και δυνατές συγκινήσεις. Αλλά, δυστυχώς η φλόγα αυτή δεν μπορεί να κρατήσει πολύ. Μετά τη πρώτη σπίθα, οι συγκινήσεις δεν έχουν εύκολα διάρκεια. Θα θελήσουμε πάλι μία νέα σπίθα να μας συγκλονίσει. Υπάρχει ακόμη ενδεχόμενο, οι άλλοι να παρεξηγήσουν ή να φοβηθούν μπροστά στην δύναμη του πρώτου ενθουσιασμού.

ΤΑΥΡΟ
Με τη θέση αυτή, έχουμε αισθήματα σταθερά, αισθησιακά, ζεστά. Θέλουμε να νοιώθουμε ασφαλείς με το αγαπημένο μας πρόσωπο και προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αυτό ακριβώς. Είμαστε προσγειωμένοι και γνωρίζουμε να παίρνουμε και να δίνουμε. Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της αγάπης μας και τη ζούμε με όλες μας τις αισθήσεις. Μπορεί να πεισμώσουμε ή να ζηλέψουμε.

ΔΙΔΥΜΟΥΣ
Η αγάπη είναι για μας τρόπος επικοινωνίας και κυρίως, μία νοητική σύλληψη. Λέγεται πως με την Αφροδίτη εδώ μπορεί να έχουμε αγάπη για δύο πρόσωπα παράλληλα. Ας μην κάνουμε εύκολα τέτοιες γενικότητες. Ενδιαφερόμαστε να επικοινωνούμε τα αισθήματά μας και είναι τρόπος προσέγγισης των άλλων. Μιλάμε όμορφα και ζεστά και έχουμε μία γοητεία στις κινήσεις.

ΚΑΡΚΙΝΟ
Με την Αφροδίτη σε αυτό το σημείο του ζωδιακού, αγαπάμε τρυφερά και στοργικά, σχεδόν με μητρική διάθεση. Θέλουμε να προστατεύσουμε τους αγαπημένους μας και τα αισθήματα μας κάνουν ευσυγκίνητους. Η διάθεσή μας αλλάζει ανάλογα με αυτά. Στις σχέσεις μας αναζητάμε υποστήριξη, την έννοια της θαλπωρής και μία διαρκή συναισθηματική εκδήλωση.

ΛΕΟΝΤΑ
Μπορούμε να έχουμε ένα ευρύ κύκλο γνωριμιών και θα είμαστε γενναιόδωροι στα αισθήματά μας. Αλλά εδώ είναι πολύ πιθανόν να επιζητάμε και τον θαυμασμό από τα αγαπημένα μας πρόσωπα και την προσοχή τους. Αν δεν μας δοθεί, ενδέχεται να δραματοποιήσουμε τη σχέση μας ή τις ανάγκες μας. Ας μην πιέζουμε τόσο τους άλλους να δεχθούν τη μεγάλη μας καρδιά!

ΠΑΡΘΕΝΟ
Αγαπάμε στωικά και σε χαμηλούς τόνους, τόσο που ίσως οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν πόσο μας δημιουργεί άγχος κάθε λεπτομέρεια στη σχέση μας. Το να περνάμε από το φίλτρο της λογικής την καρδιά, είναι μία ταλαιπωρία και μας κάνει να χάνουμε την ουσία της χαράς και της ευχαρίστησης. Ας χαλαρώσουμε, ας μην είμαστε τόσο επιφυλακτικοί κι ας δώσουμε χωρίς εκλογίκευση την αγάπη μας. Ας δείξουμε την ανάγκη μας, δίχως να παραπονιόμαστε. Αν χαλαρώσουμε, θα μπορούμε πιο εύκολα να βιώσουμε την αγάπη σαν συμπαντική και πλατιά κι όχι μέσα από το μικροσκόπιο.

ΖΥΓΟ
Η αγάπη είναι για μας γοητεία κι ομορφιά. Διαθέτουμε τα προσόντα να έχουμε ένα κοινωνικό κύκλο και να μπορούμε να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε με ευχέρεια. Δεχόμαστε με χαρά τον θαυμασμό και δίνουμε το ίδιο με χαρά. Ωστόσο, ενδέχεται κάποτε να βρεθούμε αναποφάσιστοι και σε δύσκολη θέση, προσπαθώντας να ευχαριστήσουμε όλους γύρω μας. Πρέπει να μπορούμε να επιλέγουμε, να γίνουμε λίγο πιο αυτόνομοι και συγκεκριμένοι. Η αγάπη χρειάζεται και τη φλόγα της.

ΣΚΟΡΠΙΟ
Πάθη μας διακατέχουν, έντονα αισθήματα και προσκόλληση σε αυτά. Τα αισθήματα εδώ επιζητούν την ολοκλήρωση, την σωματική έκφραση. Χρειάζεται προσοχή, γιατί δινόμαστε με απόλυτο τρόπο και κουράζουμε τους συντρόφους μας. Έχουμε πίστη, αλλά και απαιτήσεις πολλές. Είναι μία κουραστική θέση για την Αφροδίτη και καλό είναι να δει λίγο πιο επιδερμικά τις ανάγκες της. Ας γίνουμε πιο ελεύθεροι, γιατί κινδυνεύουμε να απομονωθούμε αισθηματικά.

ΤΟΞΟΤΗ
Εδώ αγαπάμε εντελώς αντίθετα από τον τρόπο του Σκορπιού. Αγαπάμε ελεύθερα, αισιόδοξα και είναι δύσκολο να είμαστε προσκολλημένοι στους αγαπημένους μας. Δεν μπορούμε να περιοριστούμε. Δίνουμε και παίρνουμε χαρά κι ευχαρίστηση, χωρίς την αναγκαιότητα της δέσμευσης. Ωστόσο, ξέρουμε να γλεντάμε την αγάπη και να προσφέρουμε αισιοδοξία στους συντρόφους μας. Είναι δύσκολο να έχουμε όμως σταθερότητα στη φλόγα της αγάπης.

ΑΙΓΟΚΕΡΩ
Στο σημείο αυτό του ζωδιακού, αξιολογούμε τα αισθήματα και αγαπάμε κάτω από προϋποθέσεις. Διαφορετικά, πνίγουμε τον συναισθηματισμό μας, επειδή θεωρούμε πως δεν πρέπει να φανούμε ευσυγκίνητοι ή ευάλωτοι. Η καταπίεση του αισθηματικού μας κόσμου δίνει εξωτερικά την εντύπωση πως είμαστε ψυχροί. Ωστόσο, εσωτερικά υποφέρουμε περισσότερο από άλλους. Καλό είναι να χαλαρώνουμε λίγο και να προσπαθούμε να εκδηλώνουμε την αγάπη μας. Να μάθουμε να αγαπάμε επί της ουσίας τους άλλους κι όχι όταν αυτοί διαθέτουν κοινωνικά δεδομένα ή άλλες τυποποιημένες αξίες.

ΥΔΡΟΧΟΟ
Θα προτιμούσαμε να αγαπάμε μεγάλες ομάδες ή μέσα σε συλλογικό επίπεδο. Δεν μας αρέσει η προσωπική δέσμευση. Οι δεσμοί έχουν την τάση να ξεκινούν ξαφνικά, ίσως κάτω από μία λάμψη εκρηκτική, αλλά και να σταματούν απότομα. Στην ουσία, δεν έχουμε μεγάλη ανάγκη για μία δέσμευση. Τη θεωρούμε περιοριστική. Οι σύντροφοί μας πρέπει να κατανοήσουν και να σεβαστούν την ελευθερία μας. Ας προσπαθήσουμε να θυσιάσουμε λίγη από την αυτονομία μας και να γίνουμε πιο προσιτοί.

ΙΧΘΥ
Μέσα από το συναίσθημα, βιώνουμε την αγάπη όλου του κόσμου. Έχουμε την τάση να απορροφάμε τις δονήσεις των άλλων και να είμαστε πολύ συμπονετικοί. Αλλά αυτό ενδέχεται να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης. Χρειάζεται να δίνουμε με τρυφερότητα, αλλά και να κρατάμε κάποια διακριτική ικανότητα για τους συντρόφους μας. Αλλιώς μπορεί να θυσιάσουμε τον εαυτό μας και να χάσουμε κάθε εσωτερική ισορροπία.
www.e-karma.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια