Tip για δυνατά και λαμπερά μαλλιά

Θέλετε δυνατά και λαμπερά μαλλιά;
Αναμίξετε τα παρακάτω συστατικά και προσθέστε το μείγμα στα μαλλιά σας αφού τα έχετε λούσει με σαμπουάν.

Υλικά:
- 1 ποτήρι χυμό λεμονιού
- 1 ποτήρι νερό
@
Θέλετε όμορφα λαμπερά μαλλιά; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:
- Πριν κοιμηθείτε απλώστε μαλακτική κρέμα σε στεγνά μαλλιά και βάλτε πλαστικό σκουφάκι ώστε να μην λερώσετε. Το πρωί τα μαλλιά σας θα είναι λαμπερά και μεταξένια
- Αν τα μαλλιά σας λαδώνουν εύκολα βάλτε λίγο ταλκ στις ρίζες ώστε να απορροφήσει τη λιπαρότητα και να τους δώσει όγκο
- Περιορίστε όσο μπορείτε τη χρήση σίδερου ισιώματος. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, πριν το ίσιωμα απλώστε σιλικόνη στις άκρες ώστε να αποφύγετε τη δημιουργία ψαλίδας.
- Προτιμήστε βούρτσα με φυσική τρίχα. Μην χρησιμοποιείτε πλαστική χτένα διότι σπάει τις τρίχες και ηλεκτρίζει τα μαλλιά
@
Aν έχετε πρόβλημα τριχόπτωσης και τα μαλλιά σας σπάνε, σημαίνει ότι είναι αδύναμα και χρήζουν ειδικής φροντίδας, προκειμένου να ανακάμψουν. Η πρώτη κίνηση στην οποία πρέπει να προβείτε, είναι να επισκεφθείτε το κομμωτήριό σας και να τα κόψετε. Αν μάλιστα έχετε μακριά μαλλιά, μην φοβηθείτε να τα κόψετε όσο χρειάζεται, προκειμένου να γλιτώσετε τόσο από την ψαλίδα, αλλά και να δώσετε μια φόρμα στα μαλλιά σας, τονίζοντας το κούρεμά σας.
Επίσης, στην περίπτωση που χάνετε τούφες μαλλιών κρίνεται αναγκαία η άμεση επίσκεψη σε δερματολόγο. Μπορεί να οφείλετε σε θέμα άγχους, εποχιακής τριχόπτωσης, κακής διατροφής, σιδηροπενίας, κ.τ.λ, όμως πρέπει να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας για να το χειριστείτε κατάλληλα, ο οποίος θα σας δώσει εξειδικευμένα φαρμακευτικά προϊόντα.
Τέλος, αν συνηθίζετε να βάφετε συχνά τα μαλλιά σας, είναι μια συνήθεια που πρέπει να κόψετε για όσο μεγαλύτερο διάστημα γίνεται, μέχρι να επανέλθουν στην φυσική τους κατάσταση. Μαζί με τις βαφές, αποφύγετε οπωσδήποτε το σεσουάρ, τον ισιωτή ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρική συσκευή στα μαλλιά σας, καθώς το μόνο που θα καταφέρουν, είναι να επιδεινώσουν την κατάσταση. Προμηθευτείτε με μάσκα μαλλιών αναδόμησης της τρίχας, την οποία θα εφαρμόζετε μετά από κάθε σας λούσιμο αφήνοντας την να δράσει από 3 εως 5 λεπτά και παράλληλα, αν οι άκρες των μαλλιών σας έχουν την τάση να παρουσιάζουν συχνά ψαλίδα είναι καλό να βάζετε λίγη σιλικόνη στις άκρες. Αν οι ρίζες των μαλλιών σας, δείχνουν αδύναμες και αραιές, τότε μπορείτε να προμηθευτείτε από το φαρμακείο έναν όρο μαλλιών, που βοηθά στην πυκνότητα της ρίζας.
@
Οι απόψεις που έχουμε ακούσει κατά καιρούς «Μην λούζεστε συχνά, δεν κάνει», αποτελούν μύθους. Οι ειδικοί συνιστούν να λουζόμαστε κάθε μέρα, ακόμη και δύο φορές την ημέρα, ειδικά όταν έχουμε λιπαρά μαλλιά και εκκρίνουμε πολύ σμήγμα στο τριχωτό της κεφαλής μας. Και αυτό γιατί απομακρύνοντας λιπαρές ουσίες από το τριχωτό της κεφαλής επιτυγχάνουμε την σωστότερη ανάπτυξη της τρίχας.
Έτσι λοιπόν, σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε τα μαλλιά μας να λαδώνουν και τα λούζουμε καθημερινά με το κατάλληλο σαμπουάν.
@
Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά το πρόβλημα της ψαλίδας στα μαλλιά σας για να μην αποδυναμώνουν. Κόψτε τις άκρες των μαλλιών σας μία φορά στους δύο μήνες. Με αυτό τον τρόπο τα βοηθάτε να παραμένουν καθαρά.
Με το ψαλίδισμα οι άκρες των μαλλιών δείχνουν πιο υγιείς και δυνατές και επιπλέον μακραίνουν και γρηγορότερα.
Πολλές φορές η ψαλίδα προκαλεί φριζάρισμα και γίνεται πιο εμφανείς όταν τα μαλλιά μας είναι ισιωμένα .
Για την υγεία των μαλλιών μας αλλά και για την ομορφιά μας, καλό είναι να μην αφήνουμε τα μαλλιά μας με ψαλίδα.
@
Αν τα μαλλιά σας φριζάρουν προτού τα στεγνώσετε περάστε στις άκρες ελάχιστη ενυδατική κρέμα αφού την δουλέψετε με τα χέρια σας. Με αυτό τον τρόπο θα ελέγξετε το φριζάρισμα και τη ξηρότητα.

Related Posts