Φρούτα και ζάχαρη

Τα φρούτα είναι από τις καλύτερες πηγές βιταμινών, ωφέλιμων στοιχείων και ινών. Βασικό κομμάτι μιας υγιεινής διατροφής, πρέπει να υπάρχουν πάντα στο διαιτολόγιό μας. Αν όμως ενδιαφέρεστε και για τη γραμμή σας, πρέπει να γνωρίζετε ποια φρούτα περιέχουν περισσότερη ζάχαρη από άλλα, όχι για να τα αποκλείσετε από το τραπέζι σας, αλλά για να προσέχετε την ποσότητα που τρώτε
Έτσι:....
* Πιο λίγη ζάχαρη έχουν:
τα βατόμουρα, τα φραμπουάζ.

* Λίγη προς μέτρια:
οι φράουλες, η παπάγια, το πεπόνι, το γκρέιπφρουτ, τα μήλα, τα βερίκοκα, τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια.

* Μέτρια προς πολλή ζάχαρη:

τα δαμάσκηνα, τα πορτοκάλια, ο ανανάς, τα αχλάδια.

* Πολλή ζάχαρη:

περιέχεται στις μπανάνες, στα σταφύλια, τα σύκα, τα κεράσια, τα ρόδια, τα μανταρίνια και τα αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, ξερά βερίκοκα ή δαμάσκηνα).

Related Posts