Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κρέπες Παρλιάρου

.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ:
90 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
20 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 κρόκος αυγού
240 γρ. γάλα ζεστό
30 γρ. βούτυρο λιωμμένο
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ:
180 γρ. γάλα
130 γρ. κρέμα γάλακτος Arla με 35% λιπαρά
1 κουτ. της σούπας μέλι
350 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
1 κλωναράκι βανίλιας

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ:
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα.
Προσθέτουμε τα αυγά και τον κρόκο και ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένας χυλός.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά και το γάλα ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε το λιωμμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά.
Αφήνουμε το μίγμα για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 18 εκ. και το τοποθετούμε στη φωτιά έως ότου κάψει αρκετά.
Ρίχνουμε μία κουταλιά από το χυλό και με γρήγορες κινήσεις του τηγανιού απλώνουμε το μείγμα παντού.
Αναποδογυρίζουμε με μία σπάτουλα την κρέπα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Τις τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα, το μέλι, τη βανίλια και την τοποθετούμε στη φωτιά.
Αφήνουμε να βράσουν και αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά.
Αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας.
Σε αυτή βουτάμε τις κρέπες.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια