Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πως βάζουμε eyeliner

Θα χρειαστείτε
1 eyeliner ή μολύβι ματίων ή σκούρα σκιά και ένα βουρτσάκι
Είτε διαλέξετε ένα μαλακό μολύβι είτε ένα eyeliner, μπορείτε να δώσετε την έμφαση που επιθυμείτε στα μάτια σας.
  • Διαλέξτε το χρώμα του eyeliner με βάσει το χρώμα των ματιών σας. Καφέ, γαλάζιο και γκρι προσφέρει φως στα ανοιχτόχρωμα μάτια, ενώ οι πιο σκούρες καφέ και δαμασκηνί κολακεύουν τα καστανά μάτια. Βεβαιωθείτε ότι το χρώμα του eyeliner συμπληρώνει το χρώμα τις σκιάς σας και δεν είναι παράταιρο.
  • Σκεφτείτε το αποτέλεσμα που θέλετε να δώσετε στα μάτια σας. Το μολύβι ματιών προσφέρει πιο απαλό και φυσικό αποτέλεσμα, ενώ οι υγρές εκδόσεις του προσφέρουν μεγαλύτερη ακρίβεια και ένταση. Επίσης μπορείτε με ένα υγρό πινελάκι να εφαρμόσετε σκούρα μαύρη σκιά ματιών αντί για eyeliner.
  • Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σκούρα σκιά βρέξτε το πινέλο σας με μια μικρή ποσότητα νερού. Αν χρησιμοποιείτε μολύβι ματιών βεβαιωθείτε ότι είναι μυτερό και δεν θέλει ξύσιμο.
  • Κινείστε το βουρτσάκι σαςμέσα στο eyeliner ή στην σκιά που θα χρησιμοποιήσετε. Κρατήστε το μολύβι ή το βουρτσάκι σαν να κρατάτε ένα στυλό και θέλετε να γράψετε.
  • Γείρετε το κεφάλι σας προς τα πίσω και κρατήστε τα μάτια σας μισάνοιχτα. Αυτή είναι μια καλή γωνία για να διευκολύνετε την εφαρμογή και σας επιτρέπει να βλέπετε τι κάνετε.
  • Σχεδιάστε μια γραμμή που να διέρχεται το πάνω βλέφαρο σας σύρριζα στις βλεφαρίδες σας, από την εσωτερική προς την εξωτερική γωνία του ματιού σας. Αν χρησιμοποιείται υγρό eyeliner, περιμένετε λίγο να στεγνώσει πριν ανοίξετε τα μάτια σας, αλλιώς μπορεί να μπει στα μάτια σας.
  • Εάν χρησιμοποιείτε βουρτσάκι ή μολύβι ματιών,μπορείτε να μειώσετε την ένταση του αποτελέσματος και τις μουτζούρες τρίβοντας απαλά με ένα πινέλο ή βαμβάκι ή με το δάχτυλο σας.
  • Κάντε μια γραμμή στο κάτω βλέφαρο σας. Κινηθείτε από την εξωτερική προς την εσωτερική γωνία του ματιού σας. Μπορείτε να σταματήσετε στα 2/3 ή να βάψετε όλο το κάτω βλέφαρο ανάλογα με το σχήμα του ματιού σας και τι σας ταιριάζει καλύτερα. Θυμηθείτε ότι η γραμμή θαπρέπει να είναι λίγο πιο χοντρή στην εξωτερική γωνία και να γίνεται λεπτότερη καθώς κινείστε στην εσωτερική. Αν χρησιμοποιείτε μολύβι ή βουρτσάκι κάνετε την γραμμή με μικρές ελαφριές κινήσεις. Αν χρησιμοποιείτε υγρή μορφή κάντε μια ομαλή γραμμή. Εφαρμόστε λιγότερο χρώμα για να αποφύγετε να μοιάζετε με τα συμπαθέστατα κατά τα άλλα ρακουν.
Τι να προσέξετε !!
1. Μπορέι να βρείτε δύσκολη την εφαρμογή του υγρού eyeliner και ίσως πασαλειφθείτε τις πρώτες φορές που το δοκιμάσετε. Μην απογοητεύεστε και συνεχίστε την εξάσκηση.
2. Μπορείτε να πλένετε τα βουρτσάκια και τα πινελάκια σας με το σαμπουάν σας ή με το υγρό καθαριστικό προσώπου σας.
3. Αποφεύγετε να βάφετε το εσωτερικό των βλεφάρων σας γιατί αυξάνονται οι κίνδυνοι μολύνσεων. Ειδικά εάν φοράτε φακούς επαφής μπορεί να μπει το makeup στα μάτια σας και να σας ενοχλεί

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια