Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ για ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ

Αν σας αρέσουν τα φυστίκια, μην πετάτε αυτή την λεπτή κοκκινωπή φλούδα, που μοιάζει με λεπτό χαρτί και που περιβάλλει το εσωτερικό τους. Περιέχει ένα ισχυρότατο αντιοξειδωτικό (προκυανίδης). Αυτό το συστατικό βοηθά στην πρόληψη εγκεφαλικών, καρδιακών νοσημάτων και καρκίνων, και βρίσκεται μόνον στην λεπτή φλύδα των φυστικιών και όχι στο εσωτερικό τους. Και που βέβαια οι βιομηχανίες τροφών, την αφαιρούν!

Ένας άριστος τρόπος αποσμητικού των φούρνων μικροκυμάτων (microwave) είναι, μία κούπα ξύδι, ανοίγετε τον φούρνο μέχρι να βράσει, βρέχετε ένα πανί με το ζεστό ξύδι και σκουπίζετε το εσωτερικό του φούρνου.

Αν κολυμπάτε σε πισίνες, βεβαιωθείτε ότι δεν φοράτε οιοδήποτε χρυσαφικό. Η χλωρίνη του νερού, αλλοιώνει και φθείρει τα περισσότερα μέταλλα με τον καιρό.

Ο οργανισμός μας απορροφά ευκολότερα την λυκοπίνη της ντομάτας, όταν αυτή συνοδεύεται από ελαιόλαδο.

Διατηρείτε επί πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα λουλούδια στο βάζο σας φρέσκα και υπέροχα με το εξής μείγμα (αντί σκέτου νερού). Σε ένα λίτρο νερού, διαλύστε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 2 άσπρο ξύδι. Αλλάζετε συχνά και κόβετε τις άκρες των μίσχων λίγο, κάθε φορά.

Αν σας αρέσει ο βραστός, φιλτραριστός καφές, μην πετάτε τα υπολείμματά του. Είναι ένα άριστο λίπασμα για τα λουλούδια σας (ιδιαίτερα για τριανταφυλλιές, αζήλιες, αειθαλή δένδρα, καμέλιες, κ.ά.).

Αν στη μπουγάδα σας έχετε πρόβλημα να καθαρίσετε τους γιακάδες των υποκαμίσων στην εντέλεια, απλώστε και τρίψτε με ένα βουρτσάκι σκληρό, λίγο σαμπουάν απ’ αυτό που λούζεστε επάνω στο γιακά, πριν πλύνετε το ρούχο. Το σαμπουάν περιέχει ουσίες για να διαλύει τα λάδια του σώματος.

Ξέρετε έναν θαυμάσιο τρόπο να κάνετε τα κεριά να μην στάζουν όσο και αν τα κρατήσετε αναμμένα; Κρατήστε τα βουτηγμένα επί μερικές ώρες σε ένα δυνατό διάλυμα από αλατόνερο. Αφήστε τα να στεγνώσουν μετά δεν θα στάζουν πια.

Οι μηχανικοί ήχου μας συμβουλεύουν να φρεσκάρουμε τους ψηφιακούς δίσκους (CD) μια φορά το χρόνο ως εξής: Τοποθετώντας τους μέσα σε μια πλαστική σακούλα κλεισμένη αεροστεγώς και κρατώντας τους στην κατάψυξη επί μισή ώρα. Μετά επιτρέποντας τους να ζεστάνουν σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτού του είδους το φρεσκάρισμα, επαναφέρει την απόδοσή τους στην πρώτη τους μορφή.

Για να γίνεται πιο αφράτος ο κιμάς μπορείτε όταν τον ζυμώνετε να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό

Προσοχή όταν θερμαίνετε υγρά στο φούρνο μικροκυμάτων. Πιθανόν να έχουν υπερθερμανθεί πάνω του σημείου βρασμού, χωρίς να φαίνονται φυσαλίδες. Όταν βγάζετε απ’ το φούρνο υπερθερμασμένα υγρά, μπορεί να ανατιναχθούν ξαφνικά και να προξενήσουν σοβαρά εγκαύματα.

Ξέρετε ότι αν φοράτε γραβάτα καθημερινά, που είναι πολύ σφικτά δεμένη, αυξάνετε την πίεση στα μάτια, κάτι που μπορεί να σας οδηγήσει σε γλαύκωμα;

Για σας που τυχόν συνηθίζεται να καταναλώνετε χυμούς λαχανικών, η γλυκιά πιπεριά θα μπορούσε να αποτελέσει μια ευχάριστη προσθήκη. Ο χυμός δυο πιπεριών περιέχει 135 περίπου μιλλιγραμμάρια βιταμίνης C, κάπου τρεις φορές από την απαιτούμενη ημερήσια ποσότητα. Αν πραγματικά θέλετε ένα ποτήρι χυμό λαχανικών με εξαίσια γεύση και φορτωμένο με ισχυρότατα αντιοξυδωτικά συστατικά, χρησιμοποιήστε 4-5 καρότα και δυο πράσινες γλυκές πιπεριές σε χυμό.

Θέλετε να καθαρίσετε τα πλακάκια του μπάνιου σας; Ανακατέψτε 4 μέρη νερού και ένα οινόπνευμα εντριβής. Με το μείγμα αυτό καθαρίζετε όλους τους χώρους του μπάνιου σας, χωρίς να χρειαστεί να ξεπλύνετε.

Αν έχετε συρόμενες πόρτες στο μπάνιο σας και βαρεθήκατε να τις καθαρίζετε από τα άλατα του νερού ή υπολείμματα σαπουνιού, δοκιμάστε έναν άλλο τρόπο. Περάστε τες με ένα μαλακό πανί, νοτισμένο με BABY OIL. Θα γλιτώσετε από τους λεκέδες τουλάχιστον επί αρκετούς μήνες. Νερό, σαπούνι και όλα τα υπόλοιπα θα στραγγίζουν στη μπανιέρα σας, αφήνοντας τη τζαμαρία της πόρτας καθαρή.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κοιτάξατε… τους πόλους της μπαταρίας στο αυτοκίνητό σας; Αν δείτε συσσωρευμένα άλατα μπορείτε να τα καθαρίσετε με μια σκληρή βούρτσα, χρησιμοποιώντας μείγμα από σόδα μαγειρικής και νερό.

Όταν αγοράζετε κάποια ακριβή συσκευή ή πολύτιμο αντικείμενο, ξέρετε ότι το άδειο τους κουτί που βγάζετε έξω στα σκουπίδια σας προδίδει; Οι επαγγελματίες κλέφτες, το γνωρίζουν αυτό: κόψτε σε κομμάτια το άδειο κουτί των ακριβών συσκευών ή αντικειμένων σας και βάλτε τα σε πλαστική σακούλα πριν τα βγάλετε στα σκουπίδια.

Αν έχετε χρυσόψαρα στο σπίτι, φιλάτε το νερό της γυάλας όταν το αλλάζετε. Είναι πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες για τα φυτά σας!

Αν έχετε αχρησιμοποίητα φιλμ, θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο, αν τα διατηρήσετε σε μια αεροστεγώς κλειστή πλαστική σακούλα μέσα στο ψυγείο σας.

Για να καθαρίσετε μπρούτζινα είδη (ορειχάλκου). Κόψτε ένα λεμόνι στα δύο, προσθέστε του αρκετό αλάτι, και τρίψτε τα σκεύη σας με αυτό. Τρίψτε τα με νωπό πανί μετά.

Αν σας ξεραίνεται ή στεγνώνει η μουστάρδα που δεν καταναλώνεται γρήγορα, προσθέστε της ένα λεπτό στρώμα ελαιόλαδου.

Ξέρετε ότι το θυμάρι είναι πολύ αποτελεσματικό κατά της πιτυρίδας; Βράστε δυο κουταλιές της σούπας θυμάρι σε μια κούπα νερό επί 5 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει και με αυτό κάνετε μασάζ στα μαλλιά και το δέρμα του κεφαλιού. Μετά το ξεπλύνετε, αφήστε το να στεγνώσει μόνο του. (Θα μοσχοβολάτε βουνό βέβαια, αλλά χωρίς πιτυρίδα).

Θέλετε να καθαρίσετε τα πλακάκια του μπάνιου σας; Ανακατέψτε 4 μέρη νερού και ένα οινόπνευμα εντριβής. Με το μείγμα αυτό καθαρίζετε όλους τους χώρους του μπάνιου σας, χωρίς να χρειαστεί να ξεπλύνετε.
Η ναφθαλίνη διώχνει τα ποντίκια, αράχνες και σκόρο!

Για να πάρετε όλο το χυμό ενός λεμονιού βάλτε το, πριν το στίψετε, σε ζεστό νερό.

Για να μη σπάνε τα αβγά κατά το βράσιμο, πρέπει να μείνουν στη θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα πριν τα βράσετε. Στη συνέχεια τα βάζετε σε νερό ιδίας, περίπου, θερμοκρασίας και μετά ανοίγετε τη φωτιά.

Μια χούφτα αλάτι και λίγο ξύδι μπορούν να κάνουν τα κρύσταλλά σας να λάμπουν. Προσθέστε τα στο πλυντήριο των πιάτων σας!

Αν βάφετε το σπίτι σας, μην καταναλώνετε αλκοολικά ποτά. Το αλκοόλ στον οργανισμό αυξάνει τον κίνδυνο από τις βλαβερές αναθυμιάσεις του διαλύτη, που περιέχεται στα χρώματα!

Για να καθαρίσετε τα ασημικά σας. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, βάλτε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου, προσθέστε αλάτι και σόδα μαγειρικής και ζεστό νερό. Αφήστε τα ασημικά σας στο μείγμα αυτό επί μισή με μία ώρα, μετά στεγνώστε τα και τρίψτε τα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια