Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σκύλος στη θάλασσα!

Μπορεί εσείς να είστε από τους τυχερούς που, πρώτον, διαθέτουν πισίνα και, δεύτερον, μετά τα νέα μέτρα αποφάσισαν να την κρατήσουν γεμάτη.
Για τους υπόλοιπους από εμάς η μόνη λύση είναι να φορτώσουμε την οικογένεια στο αυτοκίνητο, να ξεκινήσουμε για κάποια κοντινή παραλία...και ο θεός βοηθός!.
Και όταν λέμε οικογένεια, εννοούμε και δίποδα και τετράποδα.
Μπρατσάκια για το μωρό, μπρατσάκια και για τον Φλόπυ.
Καλέ, μη γελάτε, νομίζετε ότι σας δουλεύω;
Και ποιος σας είπε ότι όλα τα σκυλιά είναι γεννημένα κολυμβητές;
Ε, όχι, αγάπες μου.
Κάποιοι σκύλοι λατρεύουν το κολύμπι από την πρώτη φορά, κάποιοι άλλοι θέλουν το χρόνο τους και κάποιοι...απλά αποφασίζουν ότι το βουνό τους ταιριάζει περισσότερο.
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και αυτό έρχεται και κουμπώνει τέλεια στην περίπτωση που θέλετε ο σκύλος σας να σας συντροφεύει στις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις κάθε χρόνο.
Την πρώτη φορά που θα τον πάρετε μαζί σας στην παραλία, αφήστε τον να πλησιάσει με τον δικό του ρυθμό αυτό το...γαλάζιο πάτωμα που κουνιέται περίεργα!.
Σταθείτε δίπλα του στην ακροθαλασσιά, φορέστε του το λουρί και περπατήστε μαζί του στην άμμο, ρίξτε του το αγαπημένο του παιχνίδι κοντά στο νερό και επιβραβεύστε τον όταν αποφασίσει να βρέξει τα πόδια του.
Σιγά - σιγά τραβήξτε τον με το λουρί του λίγο πιο βαθιά, στο σημείο όπου θα χρειαστεί να κολυμπήσει.
Ίσως να χρειαστεί στην αρχή λίγο τη βοήθειά σας μέχρι να μάθει να χρησιμοποιεί τα πίσω του πόδια.
Σε αυτή την περίπτωση, βάλτε τα χέρια σας κάτω από την κοιλιά του και κρατήστε τον σταθερά.
Πάντα να τον καθοδηγείτε με το λουρί σε ευθεία γραμμή: τραβώντας τον από το πλάι κινδυνεύει να χάσει την ισορροποία του και να μπατάρει.
Ράτσες με κοντά πόδια, όπως τα Μπάσετ Χάουντ, τα Τέκελ και τα Ντάσχουντ, κουράζονται πολύ εύκολα. Ένα σωσίβιο για σκύλους θα τα βοηθήσει να παραμείνουν μέσα στο νερό για περισσότερη ώρα.
Σκύλοι με κομμένη ουρά δυσκολεύονται ακόμα περισσότερο, γιατί η μακριά ουρά χρησιμεύει και σαν προπέλα.
Να θυμάστε να μην τον πιέσετε να μπει μέσα, μην τον πάρετε αγκαλιά και τον πετάξετε στα βαθιά, γιατί - αν δεν πνιγεί από την τρομάρα του και αφού καταφέρει να βγει έξω πανικόβλητος - δεν θα θελήσει να ξαναδεί θάλασσα στη ζωή του ούτε με τα κιάλια... 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια