Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ρυζόγαλο φούρνου

.
30 γραμμάρια ρύζι
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 λίτρο κρύο γάλα
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 σπυρί μαστίχας κοπανισμένη με μισή κουταλιά ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
2 κουταλιές σούπας νισεστέ

Σε μία κατσαρόλα βράζετε το νερό και ρίχνετε το ρύζι, το οποίο ψήνετε πολύ καλά έως ότου τραβήξει το νερό του.
Αφού ψηθεί ανακατεύετε το ρύζι με κρύο γάλα και προσθέτετε σταδιακά στο μείγμα το νισεστέ διαλυμένο σε κρύο νερό και τη μαστίχα και τη ζάχαρη.
Τα αφήνετε όλα μαζί να πάρουν μία βράση για 5 λεπτά.
Στο μεταξύ χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με λίγο κρύο γάλα.
Προσθέτετε δυο τρεις κουταλιές από το ρυζόγαλο και ανακατεύετε ώστε να ενσωματωθεί το αυγό με το ρυζόγαλο και στη συνέχεια ρίχνετε τη σάλτσα μας στην κατσαρόλα.
Αδειάζετε το ρυζόγαλο σε πυρίμαχα μπολ και αφήνετε να κρυώσουν.
Στη συνέχεια τα τοποθετηθείτε σε ένα ταψί, σ το οποίο έχουμε βάλει κρύο νερό, ώστε μνα μην βράσει το ρυζόγαλο στα μπολ και τοποθετούμε στο φούρνο.
Ψήνουμε στο γκριλ και φροντίζουμε να τα «επιβλέπουμε» συχνά για να μην μας αρπάξουν.
Τα βγάζουμε όταν αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα στην επιφάνειά τους.
www.dailynews24.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια