Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ☆.☃.✯

Μερίδες 4
Προετοιμασία περίπου 15΄
Μαγείρεμα περίπου 25΄

Υλικά
600 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μπαστουνάκια πάχους 1 εκ.
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξερά μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι κ.λπ.)
12 ντοματούλες cherry, κομμένες στα τέσσερα
6 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
3 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι, πολύ ψιλοκομμένο (μόνο το πράσινο μέρος)
12 ελιές, χωρίς κουκούτσι (για πιο πικάντικη γεύση, χρησιμοποιούμε ελιές γεμιστές με πιπεριά), κομμένες σε φετούλες
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3-4 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα

Διαδικασία 
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ’ ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πατάτες, τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα τηγανίζουμε όλα μαζί για 5 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 12-15 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας πότε-πότε.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα αυγά και ψήνουμε για άλλα 5-7 λεπτά (ή μέχρι να ψηθούν τα αυγά χωρίς να στεγνώσουν πολύ), ανακατεύοντας τα πρώτα 3-4 λεπτά και ύστερα σκεπάζοντας το τηγάνι με καπάκι.
Στη συνέχεια, σκορπάμε τις ελιές και το φρέσκο κρεμμυδάκι, πασπαλίζουμε με το τυρί, κόβουμε την ομελέτα στα 4, και σερβίρουμε από ένα κομμάτι σε κάθε πιάτο συνοδεύοντας με ζεστή τσιαπάτα (ιταλικό ψωμί).
www.gastronomosonline.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια