Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΕΦΥΓΕ ο Ντετέκτιβ Κολόμπο

Ο Αμερικανός ηθοποιός Πίτερ Φολκ έσβησε σε ηλικία 83 ετών
O Αμερικανός ηθοποιός Πίτερ Φολκ, που έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο ερμηνεύοντας τον αστυνομικό επιθεωρητή Κολόμπο στην ομότιτλη τηλεοπτική σειρά, πέθανε ήσυχα στο σπίτι του στο Μπέβερλι Χιλς, σε
ηλικία 83 ετών.
Ο Φολκ υπήρξε δύο φορές υποψήφιος για Oσκαρ (για τις ταινίες "Η κόμισσα και ο γκάνγκστερ" του Φρανκ Κάπρα και "Οι μεγιστάνες του εγκλήματος"), είχε βραβευτεί με τέσσερα Eμμυ, ενώ καταξιώθηκε στον κινηματογράφο στα τέλη της δεκαετίας του '60, πρωταγωνιστώντας σε δύο ταινίες του στενού φίλου του, ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη Τζον Κασαβέτις - στα φιλμ "Σύζυγοι" και "Μια γυναίκα εξομολογείται".

Το ιδιαίτερο χιούμορ του Κολόμπο, με το φθαρμένο μπεζ αδιάβροχο, το Peugeot 403, το αιώνιο πούρο, τις αμίμητες χειρονομίες του, όπως και τις συχνές αναφορές του στη "γυναίκα του", η οποία δεν εμφανίζεται ποτέ, έφεραν στον Πίτερ Φολκ την επιτυχία στο σίριαλ. Ετσι, κατάφερε να κερδίσει τη φήμη ενός από τους πιο χαρακτηριστικούς ντετέκτιβ στην ιστορία της αμερικανικής σόου μπίζνες, με σήμα κατατεθέν την ευφυΐα κρυμμένη πίσω από την αφέλεια. Μάλιστα, ένα από τα πρώτα επεισόδια της σειράς που διήρκεσε από το 1971 έως το 1977 (για να επανέλθει αργότερα με ακόμη έξι κύκλους) είχε σκηνοθετήσει ο νεότατος τότε, Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Ο Πίτερ Φολκ, γεννημένος στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης στις 16 Σεπτεμβρίου του 1917 από γονείς μετανάστες στις ΗΠΑ (Ρώσος πατέρας και Τσεχοσλοβάκα μητέρα), έχασε από πολύ νωρίς, σε ηλικία τριών ετών, το ένα μάτι του εξαιτίας κακοήθους όγκου, γεγονός που εξηγεί τη θλίψη που είχε μερικές φορές στο βλέμμα του. Η υποκριτική και κυρίως το πάθος του για την κωμωδία τον οδήγησαν να εγκαταλείψει το Δημόσιο το 1957 και εκείνη τη χρονιά ξεκίνησε η υποκριτική του καριέρα. Επαιξε σε συνολικά 60 ταινίες, όμως από το 1968, και για 35 χρόνια, παρέμεινε αφοσιωμένος στον "Κολόμπο".

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια