VITELLINA FRICTA (Τηγανιτό Μοσχαράκι) ₪₪₪

Συστατικά:
800g - 1kg μοσχάρι
300g ξερές σταφίδες
1 κουτάλι σούπας μέλι
2 κουτάλι σούπας ξύδι
200ml κρασί
100ml λάδι
100ml Defritum (βρασμένος μούστος ή παχύ πετιμέζι)
1 κουταλάκι αλάτι
πιπέρι,
σπόροι από σέλινο,
σέλινο,
κύμινο,
ρίγανη,
ξερό κρεμμύδι για τη γεύση

Οδηγίες:
Τηγανίστε το μοσχαράκι μέσα στο λάδι μέχρι να ψηθεί.
Σ'ένα άλλο μικρό τηγάνι ανακατέψτε μαζί τις σταφίδες, το ξύδι, το κρασί, το μέλι, το αλάτι και τα μπαχαρικά και αφήστε τα να βράσουν για λίγο.
Έπειτα χύστε το μίγμα πάνω από το μοσχαράκι και αφήστε το να μουλιάσει για 10 λεπτά και κατόπιν αφήστε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά.
Μετά σερβίρετε το με τη σάλτσα μαζί.

Related Posts