Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τύφλωση

Ο "πατέρας" της σύγχρονης Αστρονομίας Γαλιλαίος, ο Ιταλός τενόρος Αντρέα Μποτσέλι και ο Αμερικανός τραγουδιστής Στίβι Γουόντερ είναι μερικοί από τους πολλούς διάσημους με προβλήματα όρασης.
Τύφλωση ονομάζεται η κατάσταση ατόμου που
έχει χάσει την όραση.
Η τύφλωση μπορεί να είναι εκ γενετής ή επίκτητη.
Με την αυστηρή επιστημονική έννοια του όρου είναι η πλήρης απώλεια της όρασης, η ανικανότητα διάκρισης του φωτός από το σκοτάδι (απόλυτη τύφλωση).
Με την πρακτική και κοινωνική του έννοια ο όρος αυτός είναι σημαντικά μεγαλύτερος.
Έτσι, ο άνθρωπος θεωρείται τυφλός, όταν δεν μπορεί να προσανατολίζεται στο περιβάλλον, όταν δεν μπορεί να μετακινηθεί χωρίς ξένη βοήθεια έξω από το σπίτι του, μ όλο που διαθέτει ακόμη την αίσθηση του φωτός.
Οι πιο συχνές αιτίες τύφλωσης είναι το γλαύκωμα, τα τραχώματα, η βλεννόρροια, η κερατίτιδα, τα έλκη του κερατοειδή κ.α.
Τα αίτια της τύφλωσης μεταβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της καταπολέμησης λοιμωδών νοσημάτων.
Οι τραυματισμοί στο κεφάλι κυρίως εξαιτίας τροχαίων ατυχημάτων απέκτησαν το προβάδισμα απέναντι στα άλλα οφθαλμικά νοσήματα.
Οι τραυματισμοί στο μάτι, που πιο συχνά συμβαίνουν σε άτομα κάτω των 30 ετών, είναι η κύρια αιτία της μονόφθαλμης τύφλωσης (απώλεια όρασης στο ένα μάτι).
Τα άτομα με προβλήματα όρασης έχουν επινοήσει διάφορες τεχνικές, που τους επιτρέπουν να διεκπεραιώνουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες, χρησιμοποιώντας τις υπόλοιπες αισθήσεις τους.
Συμμετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια