Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

RODOS ΡΟΔΟΣ - Το σμαραγδένιο νησί

Το νησί των Ιπποτών.
Το μεγαλύτερο σε έκταση νησί της Δωδεκανήσου και το τέταρτο μεγαλύτερο της Ελλάδας μετά την Κρήτη, την Εύβοια και τη Λέσβο.
Πήρε το όνομά της από τη μυθική κόρη του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης, τη νύμφη Ρόδη.
Η ενσωμάτωσή της στην ελληνική επικράτεια έγινε το 1948. Από τότε μέχρι σήμερα λόγω της οικονομικής ανάπτυξης του νησιού, χάρη στον τουρισμό, έχει συνεχή πληθυσμιακή αύξηση.
Η Ρόδος είναι ο περισσότερο τουριστικά ανεπτυγμένος τόπος στην Ελλάδα.
Οι όμορφες παραλίες της, το εξαιρετικό της κλίμα, τα φυσικά της αξιοθέατα και τα ιστορικά μνημεία την κάνουν να είναι χρόνια τώρα ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς.
Είναι γεμάτη από όμορφες παραλίες με καθαρές αμμουδιές και πολυάριθμους όρμους (Καλλιθέα, Αρχάγγελος, Αφάντου).
Η Ρόδος είναι ένα νησί που ξεχωρίζει με την ποικιλία του, θα συναντήσει κανείς άγριες βραχώδεις πλαγιές, ασβεστωμένα γραφικά σπιτάκια, καταπράσινες κοιλάδες αλλά και κρυσταλλένιες παραλίες αποτελεί ένα προορισμό που μπορεί κανείς να απολαύσει όλες τις εποχές.
https://3.bp.blogspot.com/-sSLtGDDckI8/TXix5XE_mWI/AAAAAAAACwE/5xBEkt_UWBo/s1600/rodos3.jpg 
Επισκεφθείτε αξιοθέατα όπως η εξαιρετική Παλιά Πόλη του νησιού με το διάσημο κάστρο των Ιπποτών, την Λίνδο, την κοιλάδα των Πεταλούδων που αποτελεί ένα εξαιρετικό φυσικό φαινόμενο, τις επτά Πηγές, αλλά και την Αρχαία Κάμειρο, την Φιλέριμο, καθώς και το κάστρο της Μονολίθου.
Στην Ανατολική ακτή του νησιού θα συνατήσετε τα Κοσκινού, την Καλλιθέα, το Φαληράκι πασίγνωστο και έντονων ρυθμών όπου μπορείτε να ζήσετε ξέφρενα και έντονα βράδια, του Αφάντου, τα Κολύμπια όπου υπάρχει και κατασκήνωση για παιδιά, την Τσαμπίκα, τη Λίνδο, τα Βληχά και τον Κάλαθο, με παραλίες ατέλειωτες με διάφανα νερά και υπερπολυτελή ξενοδοχεία. 
Η Ρόδος με τις ατέλειωτες επιλογές που προσφέρει και η αναμφισβήτητη ομορφιά της την καθιστούν τον καταλληλότερο προορισμό για ονειρεμένες διακοπές !
Επιμέλεια : Αθηνά Ιερομνήμων 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια