Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ορτανσία - Ροζ και μπλέ

Η ορτανσία είναι ένα όμορφο και διαδεδομένο φυτό που μπορεί να ζήσει πολύ καλά σε γλάστρα.
Θέλει όταν γυμνωθεί από τα φύλλα της αραίωμα τω κλωναριών της για να διαμορφωθεί καλύτερα το φυτό.
* Αντοχή - θέση :Η ορτανσία είναι ένα θαμνώδες καλλωπιστικό φυτό της Άπω Ανατολής, ανθεκτικό γόνιμο και πολυετές. Θέλει λίγο ήλιο και απάνεμο σημείο διότι ο πολύς ήλιος ξεθωριάζει και μαραίνει τα άνθη της.
* Πότισμα - Λίπανση.
Χρειάζεται συχνά ποτίσματα. Ιδανικότερο είναι το βρόχινο νερό ή της απόψυξης του ψυγείου. Επίσης καλή λίπανση, ιδιαίτερα από τον Φεβρουάριο ως τον Μάιο και από τον Αύγουστο ως τον Οκτώβριο.
Προσοχή: Πριν από κάθε ράντισμα ή λίπανση (όπως και όλα τα φυτά) πρέπει να ποτίζεται τουλάχιστον 3 ώρες πριν.
* Αλλαγή χρώματος.
Τα ροδόχρωμα άνθη της, μπορεί να φαίνονται συνηθισμένα, είναι όμως πολύ ωραία. Αλλά και τα γαλάζια, μπλε η βιολετί έχουν και αυτά τη δική τους γοητεία και μια σειρά από λαμπρές αποχρώσεις. Τα ροδόχρωμα άνθη της μπορούν να αλλάξουν χρώμα εύκολα και να γυρίσουν προς τα μπλε ή βιολετί εάν αυξήσουμε την οξύτητα (p.h.) του εδάφους της. Αυτό γίνεται εάν της προσθέσουμε σκόνη θεϊκού σιδήρου (20 γραμ. σε 10 κιλά χώμα) ή ειδικό σιδηρούχο μείγμα που πωλείται στο εμπόριο.
* Αρρώστιες.
Κηλίδωση των φύλλων και των κλαδιών (μικροσκοπικός μύκητας) καταπολεμάτε με προληπτικούς ψεκασμούς οξυχλωριούχου χαλκού ΖΙΝΕΒ ή ΜΑΝΕΒ.
* Κλάδεμα.
Τον Ιανουάριο χρειάζεται ελαφρό κλάδεμα αφαιρούμε τα ξερά και παλιά κλαδιά και αφήνουμε άθικτα τα χρονιάρικα βλαστάρια. Αν μερικά από αυτά είναι πολύ ζωηρά (μεγάλα) τα κονταίνουμε αφήνοντας δύο μάτια μόνο από τη βάση τους για να διακλαδωθούν και να αναπτυχθεί το φυτό σε σφαιρικό σχήμα.
Μαζί με το κλάδεμα μπορούμε να κάνουμε και την αλλαγή της γλάστρας ή να χωρίσουμε το φυτό (εάν χρειάζεται) σε περισσότερα κομμάτια μεταφυτεύοντάς τα σε άλλες γλάστρες με καστανόχωμα ή καλό ερεικόχωμα ή φυλλόχωμα.
cityofilioupolis.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια