Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ποπ κορν. Φάτε άφοβα!

"Δεν παχαίνει και μόνο βιταμίνες φέρνει"
Είναι δυνατόν να έχουμε ενοχοποιήσει ένα σνακ πέρα από κάθε όριο;
Μα φυσικά και για όλα φταίει η παραπληροφόρηση. Το ποπ - κορν βρίσκεται στη γωνία και εμείς αναλαμβάνουμε να το βγάλουμε από τη δύσκολη θέση.
Ιδού τα αποτελέσματα :

* Παράδοση.
Το καλαμπόκι καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά πριν από χρόνια στα υψίπεδα του Μεξικού. Οι Αζτέκοι δεν χρησιμοποιούσαν το καλαμπόκι μόνο για τροφή. Οι μάγοι για παράδειγμα το έριχναν στη φωτιά και προέβλεπαν το μέλλον ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο έσκαγε ή με την κατεύθυνση προς την οποία εκτοξευόταν....
* Παρασκευή.
Το 493 ο Χριστόφορος Κολόμβος το έφερε στην Ευρώπη, αλλά η μαζική του καλλιέργεια ξεκίνησε στα μέσα του 18ου αιώνα, όταν εφευρέθηκαν τα κατάλληλα εργαλεία. Το 1885 ο Αμερικανός Τσαρλς Κρετόρς εφηύρε τη μηχανή παρασκευής του ποπ κορν.
* Μόδα.
Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 το ποπ κορν εδραιώθηκε στα γερμανικά σινεμά από την εταιρία Octagon. Λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια του οικονομικού κραχ, το ποπ κορν ήταν η μοναδική οικονομική πολυτέλεια την οποία με 5 σεντ μπορούσαν να απολαύσουν οι φτωχές οικογένειες.
* Μαγεία.
Οι Ινδιάνοι πίστευαν ότι μέσα στους σπόρους του καλαμποκιού ζούσαν πνεύματα. Για να...πουλήσουν τη μαγεία στους υπόλοιπους της φυλής έλεγαν ότι τα "καλομποκοπνεύματα" αντιδρούσαν σκάζοντας όταν ενοχλούσαν το σπίτι τους (με το ζέσταμα).
* Πρωτοπορία.
Το ποπ κορν ήταν η πρώτη τροφή που ψήθηκε στα μικροκύματα. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τυχαία τη συμπεριφορά του καλαμποκιού, όταν μερικοί σπόροι βρέθηκαν κοντά σε ένα μεγάλο μαγνητικό όργανο και άρχισαν να σκάνε από μόνα τους!.
* Θερμίδες.
Παρά το γεγονός ότι όλοι θεωρούμε πως το ποπ κορν παχαίνει, η αλήθεια είναι ότι αυτό που παχαίνει είναι το βούτυρο και το αλάτι που εμείς προσθέτουμε για να το νοστιμίσουμε. Κάθε μέρα ποπ κορν έχει μόλις 31 με 55 θερμίδες και έτσι μπορείτε άφοβα να το απολαμβάνετε σπίτι σας, χωρίς πρόσθετα.
* Θρεπτικά συστατικά.
Αναλύουμε τα θρεπτικά συστατικά για του λόγου το αληθές: το ποπ κορν είναι πολύ θρεπτικό σε ίνες, βιταμίνες Β1 και Β2 και υδατάνθρακες, ενώ δεν περιέχει συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης. Αρα; Συνεχίστε να το καταναλώνετε άφοβα. Μπορεί να το συστήσει και ο γιατρός σας.
* Κατανάλωση.
Οι Αμερικανοί καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες ποπ κορν κάθε χρόνο, όπως κάνουν και με άλλο είδος τροφής...Τα νούμερα, όμως, δηλαδή τα 700 δισεκατομμύρια κιλά ανά έτος, είναι εντυπωσιακά, ειδικά αν υπολογίσει κανείς πόσο...ελαφρύ είναι το ποπ κορν.
* Γούστα.
Για την παρασκευή του χρειάζεται ειδικός τύπος καλαμποκιού, που καλλιεργείται μόνο στις ΗΠΑ, στην Αργεντινή και τη Νότια Γαλλία. Όσον αφορά την κατανάλωση, οι λαοί διαφωνούν, Γερμανοί, Βέλγιοι, Λουξεμβρούργιοι και Ελβετοί προτιμούν το γλυκό ποπ κορν, ενώ όλοι οι υπόλοιποι το αλατισμένο.
cdaskalopouls@eveto.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια