Χαμηλότερα ποσοστά τριγλυκερι​δίων στο αίμα έχουν οι χορτοφάγοι​

Είναι γνωστό ότι η κρεατοφαγία αυξάνει τη χοληστερίνη και τους παρεπόμενους κινδύνους για την καρδιά. 

Ερευνητές από τη Λίμα του Περού, απέδειξαν ότι οι χορτοφάγοι πάσχουν κατά 36% λιγότερο από μεταβολικό σύνδρομο, μια πάθηση που θεωρείται προάγγελος της καρδιοπάθειας, του διαβήτη και του κινδύνου εμφάνισης εγκεφαλικών επεισοδίων.
Συγκεκριμένα η έρευνα, που έγινε μεταξύ 100.000 προτεσταντών χριστιανών στις ΗΠΑ και τον Καναδά, έδειξε ότι όσοι έχουν απαρνηθεί το κρέας έχουν χαμηλότερα ποσοστά τριγλυκεριδίων στο αίμα, χαμηλότερη πίεση, μικρότερη περιφέρεια και δείκτη μάζας σώματος (ΒΜΙ).
"Η στροφή σε μια δίαιτα βασισμένη στα φρούτα και τα λαχανικά είναι μια συνετή επιλογή" καταλήγει ο ερευνητής Γκάρι Φρέιζερ.
δημοκρατία

Related Posts