Φάβα με αντζούγιες

Τι θα χρειαστείτε:
250 γραμμάρια φάβα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Λεμόνι
Ελιές
Κάπαρη
Αντζούγιες

Τι θα κάνετε:
Σε σουρωτήρι ξεπλένετε καλά τη φάβα.
Τη μεταφέρετε σε κατσαρόλα και γεμίζετε με νερό μέχρι τη μέση.
Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα. 15 λεπτά πριν από το τέλος προσθέτετε μία κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι και ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο.
Ανακατεύετε και ύστερα σερβίρετε σε βαθύ πιάτο.
Στολίζετε κυκλικά με τις αντζούγιες, το κρεμμύδι, την κάπαρη και τις ελιές.
Τέλος, Ραντίζετε με λεμόνι και ελαιόλαδο.

Related Posts