Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Aθλητικό σουτιέν: η σωστή υποστήριξη​

Κάθε στιγμή της ζωής μας έχουμε ανάγκη από κάποιον να μας στηρίζει.
Ακόμα κι αν αυτή η στιγμή λέγεται γυμναστική και η στήριξη αφορά τον πυρήνα της θηλυκότητας μας.
* Γιατί πρέπει να φοράω αθλητικό σουτιέν;
Το στήθος είναι ένα πολύ ευαίσθητο γυναικείο σημείο που χρειάζεται την απόλυτη προσοχή μας. Αυτή φυσικά δεν πρέπει να λείπει, ακόμα κι όταν πρόκειται για τις ώρες κατά τις οποίες κάνουμε κάποιο είδος σωματικής άσκησης. Το αθλητικό σουτιέν είναι έτσι σχεδιασμένο, ώστε να προσφέρει στήριξη και κράτημα στην περιοχή του στήθους, ελέγχοντας μεν αλλά μη περιορίζοντας την κίνηση.
Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη διαφύλαξη της μάζας του στήθους και των ιστών, που κινδυνεύουν από τραυματισμό εάν κάποια κίνηση γίνει απότομα χωρίς να υπάρχει η σωστή στήριξη. Ειδικά για τα μεγαλύτερα μεγέθη στήθους, η στήριξη μέσω ενός αθλητικού σουτιέν είναι πολύ σημαντική, καθώς οι ασκήσεις μπορούν να τραυματίσουν το στήθος εάν αυτό επιδίδεται χωρίς περιορισμό σε πλήρη ελευθερία κινήσεων.
Στην ουσία η αγορά ενός αθλητικού σουτιέν δεν αφορά μόνο τις γυναίκες εκείνες που αθλούνται επαγγελματικά ή τακτικότερα από το μέσο όρο, αλλά οποιαδήποτε γυναίκα ασκείται με οποιοδήποτε τρόπο και για οσοδήποτε χρονικό διάστημα.
Είναι απολύτως απαραίτητο, όσο απαραίτητη είναι και η σωστή επιλογή παπουτσιών για κάθε είδους άσκηση που ακολουθούμε.
* Μέγεθος υποστήριξης.
Το βασικότερο σφάλμα στην επιλογή σουτιέν, ακόμα και αν αυτό είναι το καθημερινό και όχι το αθλητικό, είναι η επιλογή του μεγέθους. Περισσότερες από τις μισές γυναίκες δεν φοράνε το σωστό μέγεθος σουτιέν για αρκετό μεγάλο διάστημα της ζωής τους, αν όχι πάντα. Μάλιστα, ένα λανθασμένο μέγεθος σουτιέν μπορεί να προκαλέσει μέχρι και προβλήματα στάσης σώματος, μυικά ή οσφυαλγίες. Πόσω μάλλον ένα σουτιέν που στοχεύει να μας "υποστηρίξει" στη γυμναστική μας.
Όταν λοιπόν επισκεφθείτε κάποιο κατάστημα για αγορά ενός αθλητικού σουτιέν, μην ανελίσσεται να δοκιμάσετε διάφορα μεγέθη από διαφορετικές εταιρίες, ακόμα και αν αυτά έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους. Προσποιηθείτε ότι κάνετε κάποια άσκηση για να δείτε πώς αντιδρά το στήθος σας στην κίνηση και μην ανησυχείτε, θα καταλάβετε κατευθείαν ποιο απ όλα είναι το κατάλληλο για εσάς.
* Στοιχεία που πρέπει να αναζητάτε στο αθλητικό σουτιέν.
< Ύφασμα που αφήνει το δέρμα να αναπνέει.
< Τιράντες που δεν γλιστρούν στους ώμους.
< Τέλειο κράτημα.
< Απόλυτη εφαρμογή.
< Κούμπωμα που να σας βολεύει (μπροστά ή πίσω ή και καθόλου).
Άρτεμης Καραγιάννη.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια