Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι διαφορές μεταξύ Ισλαμισμού και Χριστιανισμού

Islam and Christianity
Ο Χριστιανισμός λέει ότι ο Θεός , που υπήρχε πάντα , έφτιαξε τον κόσμο και δημιούργησε με την πνοή του τον άνθρωπο , ως μία θνητή εικόνα του .
Είναι λοιπόν ο διαχειριστής του σύμπαντος , και έχει μαζί μία ομάδα από πνεύματα , τους Αγγέλους . Όλα καλά , έως ότου ο δεύτερος στην ιεραρχία μετά τον Θεό , ο Εωσφόρος , αποφάσισε μαζί με μία ομάδα οπαδών του να να πάρει την εξουσία και να αφήσει τον κόσμο στην μοίρα του ενώ αυτός θα διασκεδάζει .
Το πραξηκόπημα απέτυχε και αυτός και οι φίλοι του , οι Δαίμονες , εξορίστηκαν στα τάρταρα όπου ίδρυσαν το δικό τους βασίλειο , την Κόλαση .
Προσπαθούν να φέρουν το κακό στον κόσμο για να τον πάρουν από τον έλεγχο του Θεού .
Οι άνθρωποι άρχισαν να επιρεάζοντε από αυτόν και έγιναν αμαρτωλοί .
Προκειμένου να τους σώσει , ο Θεός έστειλε τον γιο του να τους προειδοποιήσει και να τους σώσει θυσιαζόμενος για αυτούς .
Ο Ισλαμισμός τα δέχετε όλα αυτά , αλλά λέει ότι ο Θεός έστειλε και άλλον προφήτη , τον Μωάμεθ , και του έδωσε καινούριες εντολές άρα οι παλιές δεν ισχύουν πλέον .
Πολλοί σκοτώθηκαν τα τελευταία δύο χιλιάδες χρόνια από την διάδοση αυτών των ιδεών . Αξίζει να συζητήσουμε με τι φιλοσοφικό υπόβαθρο δημιουργήθηκαν αυτές οι θρησκείες .
Islam and Christianity
SociaLMagazinE

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια