Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα μαύρα πρόβατα - Καρκίνοι

Τρεις …διάσημοι λόγοι, ώστε να μην υπερηφανεύεστε για το ζώδιο σας
από τον Γιάννη Ριζόπουλο
ojsimpson
Ο Τζ Σίμπσον:

Ήταν πρότυπο για την Αμερικανική κοινωνία, μέχρι που κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της πρώην συζύγου και του φίλου της το 1994. Τελικά απαλλάχτηκε ύστερα μια ακόμη «δίκη του αιώνα» αλλά μεγάλη μερίδα του κοινού δεν πείστηκε ποτέ για την αθωότητα του. Και η συνέχεια δικαίωσε όσες και όσους υποστήριξαν ότι ο Mr Perfect έκρυβε πολλούς σκελετούς στη «ντουλάπα» του.
Αστρολογικά η θέση του Άρη στο 10ο οίκο δικαιολογεί τόσο την καριέρα του ως ποδοσφαιριστή, όσο και μια πιθανή παραβατικότητα. Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η θέση του Δία στο Σκορπιό (σε αντίθεση με το Μεσουράνημα), που παράλληλα με τις οικονομικές απολαβές, ενδέχεται να υποβοηθά και σε μια «ασυμμάζευτη» εγκληματική δράση. Το τρίγωνο του Δία με τον Ήλιο αρχικά τον προστάτεψε, αφού με τη συνδρομή των υποστηρικτών του η δίκη του πήρε αντιρατσιστικές διαστάσεις. Ήταν όμως να μην γίνει η αρχή και ο ενεργός -όσο και δυσοίωνος- 12ος οίκος (ο Κρόνος σε σύνοδο με τον Πλούτωνα) πήρε τη ρεβάνς. Το 2008 συνελήφθη για μια σειρά σοβαρών παραβάσεων (μεταξύ άλλων ένοπλη ληστεία και απαγωγή) και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 33 ετών.
Στην ιδιοσυναστρία ο γωνιακός Άρης αποκτά ακόμη μεγαλύτερη ισχύ σχηματίζοντας ένα τετράγωνο με τον τροπικό Πλούτωνα και τον τροπικό Κρόνο στον 12ο οίκο. Αυτές οι δύο όψεις είναι άμεσα ενδεικτικές τόσο της σκοτεινής πλευράς του Σίμπσον, όσο και της φυλάκισης του, ωστόσο η δολοφονία της συζύγου του φωτογραφίζεται από το τετράγωνο του τροπικού Άρη με την αστρική Σελήνη -το βασικό θηλυκό αρχέτυπο- η οποία στον τροπικό γενέθλιο βρίσκεται στον 8ο οίκο σε τετράγωνο με τον Ουρανό. Από μόνο του αυτό το τετράγωνο είναι μια ένδειξη ερωτικής ή σεξουαλικής ιδιορρυθμίας, ενώ με τη σειρά του περιγράφει έναν ψυχικό κόσμο σε αναταραχή. Και η συνδρομή του Άρη του προσέδωσε ακραίες και εκρηκτικές διαστάσεις, υλοποιώντας με τον χειρότερο τρόπο την «απώλεια συντρόφου» που θεωρητικά συμπεριλαμβάνεται στο «μενού» μιας δυσαρμονικής Σελήνης στον 8ο.

Αξίζει να σημειωθούν επίσης:
-Οι «κρυφές» σύνοδοι του τροπικού Ήλιου με τον αστρικό Κρόνο και τον αστρικό Πλούτωνα, που συνδέουν το περιεχόμενο του 12ου οίκου (περιορισμός, ιδρύματα, κρυφές τάσεις) με εκείνο του 11ου (φίλοι, κοινωνικές σχέσεις) αλλά και την προσωπικότητα του Σίμπσον.
-Η σύνοδος του αστρικού Ήλιου με τον Ουρανό επίσης στον 11ο οίκο -ένδειξη μιας ραγδαίας ανατροπής των κοινωνικών δεδομένων- και μια ακόμη σύνοδος, αυτή του Άρη με την αστρική Αφροδίτη, που υποδεικνύει εκτός των άλλων την εμπλοκή του Σίμπσον σε μια ιστορία πάθους.
myra
Μάϊρα Χίντλεϋ

Σε συνεργασία με τον εραστή της αφού δολοφόνησαν και βίασαν σαδιστικά έξη παιδιά ηλικίας από 10 ως 17 χρονών, τα έθαψαν στο Saddleworth Moor, μένοντας στην Ιστορία ως «οι δολοφόνοι του Μουρ»
Κάτω από το βάρος του τετραγώνου της Σελήνης στο Σκορπιό με τον Άρη στο Λέοντα, ο παραδοσιακός ρόλος της «καλής μαμάς Καρκίνου» σε αυτόν της αδηφάγου «λάμιας», δίνοντας επιπλέον μια μακάβρια διάσταση στην αντίθεση του Πλούτωνα με το Μεσουράνημα της (έγινε γνωστή εξ αιτίας των εγκλημάτων της).
Με τον ωροσκόπο και τρείς ακόμη πλανήτες στους Διδύμους δεν μπορούσε να μην κρατήσει αρχείο από τις «ηρωικές» πράξεις της, με φωτογραφίες και ηχογραφήσεις των φρικτών βασανιστηρίων. Η θέση του Ουρανού στο 12ο οίκο υπήρξε καταλυτική, αφαιρώντας-στο όνομα του πειραματισμού-κάθε ηθικό έρεισμα, και επιτρέποντας στη Σελήνη να κάνει ανενόχλητη τη «δουλειά» της. Σκληρή και κυνική, την μόνη στιγμή κατά την οποία έδειξε ίχνη ευαισθησίας ήταν όταν στα πλαίσια των ερευνών της αστυνομίας για τον εντοπισμό των τάφων στο Μουρ, ο σκύλος της πέθανε κατά τη διάρκεια αναισθησίας.
Η εγκληματική της δράση ξεκίνησε το 1963, όταν ο Ουρανός τετραγώνισε τη γενέθλια θέση του. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και πέθανε στη φυλακή το 2002.
Η Χίντλεϊ έγινε παγκοσμίως γνωστή εξ αιτίας των ειδεχθών εγκλημάτων της, εμπίπτοντας στις «διατάξεις» της συνόδου του αστρικού Πλούτωνα με τον Δία. Η διόγκωση της σκοτεινής πλευράς της ήταν μια απευθείας «ανάθεση έργου» που υλοποιήθηκε μέσα από τη συσχέτιση του αστρικού Μεσουρανήματος με τον «βρώμικο» Δία.
Όμως δεν ήταν μόνον αυτό.
Στην ιδιοσυναστρία ο αστρικός Άρης -φυσικά και η αστρική Σελήνη- πέφτουν πάνω στην τροπική σύνοδο Ήλιου-Πλούτωνα (κάνουν σύνοδο και τετράγωνο αντίστοιχα), δημιουργώντας ένα εξαιρετικά «σκοτεινό» ενεργειακό πλαίσιο. Παράλληλα, ο αστρικός Ωροσκόπος στον Ταύρο σχηματίζει ένα τ-τετράγωνο με τη Σελήνη και τον Άρη προσδίδοντας στις θέσεις τους πρωταγωνιστικό χαρακτήρα.
Είτε ο Σκορπιός, είτε ο Πλούτωνας βγαίνουν παντοδύναμοι στο ωροσκόπιο της, όπως συμβαίνει συχνά όμως για να «ξεφύγει» ένα άτομο απαιτείται και η συνδρομή είτε του Ουρανού, είτε ενός διαταραγμένου Ποσειδώνα που μπορεί να εξωραΐσει ακόμη και την πιο φρικτή πράξη.
Παρ’ ότι η γωνιακή θέση του διαταραγμένου Άρη στο Λέοντα μπορεί να παραπέμπει απευθείας σε εγκληματική δράση συσχετιζόμενη με παιδιά, οι «κρυφές» όψεις του Ποσειδώνα στον 5ο οίκο είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικές: Το φαινομενικά αθώο τετράγωνο του με την Αφροδίτη στους Διδύμους παίρνει άλλες διαστάσεις, αφού η τελευταία ως αστρική πέφτει πάνω στον Κρόνο και τον Ουρανό. Ο ίδιος ο πλανήτης των φαντασιώσεων ως αστρικός σχηματίζει τετράγωνα με τον Ουρανό και τον Κρόνο στον 12ο οίκο, υποδεικνύοντας την άμεση συσχέτιση μιας βαριάς όσο και σπάνιας ψυχοπαθολογίας με τα θέματα του οίκου (παιδιά, σχέσεις).

Χένρι Γκραντ Μπράουν
Δεν είναι από τους διασημότερους του είδους του αλλά η περίπτωση του υπάρχει καταχωρημένη στα data της Rodden.
Τονισμένη σεξουαλικότητα (Άρης σε σύνοδο με το Δία στον 8ο οίκο) και ιδιαίτερες προτιμήσεις (Ήλιος και Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Ουρανό στον 7ο οίκο αλλά και σε σύνοδο με τον Πλούτωνα) έχουν πολλοί πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη. Όμως η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, είναι μια πολύ απεχθής δραστηριότητα, που χαρακτηρίζεται από την πλήρη εξουσία του ενήλικα-σημάδι μιας καθολικά συμπλεγματικής συμπεριφοράς: Ό, τι αδυνατεί να πράξει σε καθεστώς σχετικής ισοτιμίας, γίνεται απωθημένο και ξεσπά σε ανυπεράσπιστα θύματα. Ουρανός, Πλούτωνας, Κρόνος, Ποσειδώνας και Δίας «συνεργάζονται» πάνω σε μια τέτοια προσωπικότητα, αποδίδοντας ένα εξαιρετικά δύσοσμο ενεργειακό «χαρμάνι».
Η δράση του Μπράουν (παντρεμένος με γιο 32 χρονών) γνωστοποιήθηκε το1984 και καταδικάστηκε σε 39 χρόνια φυλακή.
Στην ιδιοσυναστρία τροπικού και αστρικού χάρτη η σύνοδος του Άρη με τον Δία τετραγωνίζεται με την πολυαστρία στον Καρκίνο και τον 10ο οίκο δίνοντας στον Πλούτωνα μια επιπλέον δυναμική και βέβαια συνδέοντας τη σεξουαλικότητα (8ος) με μια κακόφημη δράση ( Πλούτωνας στον 10ο). Μια ανάλογη σύνδεση 8ου και 11ου οίκου προκύπτει και από το τετράγωνο του αστρικού Ποσειδώνα με τον τροπικό Άρη: Αχαλίνωτες φαντασιώσεις και διαστροφές, ως προϊόν μιας κοινωνικής κουλτούρας χωρίς ηθικά ερείσματα.
Φυσικά και η σύνοδος του αστρικού Άρη με τον Ουρανό στον 7ο οίκο έδωσε ακραίες διαστάσεις στην σύνδεση 8ου και 7ου (σχέσεις)
Επιπλέον η αντίθεση του αστρικού Πλούτωνα με την τροπική Σελήνη και το τ-τετράγωνο του Κρόνου με την Δήμητρα και την αστρική Αφροδίτη, όπως μπορείτε να διαβάσετε και στο σχετικό άρθρο, συμπεριλαμβάνονται στις sos συνδυαζόμενες όψεις της παιδεραστίας. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια