ΣΑΜΑΛΙ

Έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές για σάμαλι, σαν αυτή την συνταγή που σας δίνω ειλικρινά
ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ

ΥΛΙΚΑ:
500 γρ.σιμιγδάλι χοντρό
500 γρ γιαούρτι πρόβειο ή όποιο θέλετε εσείς
2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
2 κ.γλυκού σόδα
1 κ.γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
1 φλ.τσαγιού νερό
Αμύγδαλα για την διακόσμηση (προαιρετικά)

ΣΙΡΟΠΙ
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Τον χυμό ενός λεμονιού,το ξύσμα
και τις στημένες λεμονόκουπες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζουμε το γιαούρτι, την μαστίχα, την σόδα, την ζάχαρη το νερό, ανακατεύουμε με το σύρμα ή με ένα κουτάλι, και στην συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι λίγο - λίγο και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ταψί,και ρίχνουμε το μείγμα,και το ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Για το σιρόπι τώρα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό, και μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το ξύσμα,τον χυμό του λεμονιού και τέλος τις στημένες λεμονόκουπες.
Το αφήνουμε να βράσει ένα 5λεπτο και μόλις βγει το γλυκό το κόβουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμαι καυτό το γλυκό και καυτό το σιρόπι.
Το μέλωμα του είναι τέλειο φανταστικό προσθέστε αν θέλετε επάνω σε κάθε κομμάτι από ένα ξεφλουδισμένο αμύγδαλο.
Αφήστε να κρυώσει να πιει όλο το σιροπακι του και σερβίρετε..αν θέλετε μπορείτε να το συνοδέψετε και με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι ή βανίλια.
TIP :Όταν πάτε να κόψετε το γλυκό σε κομμάτια να βουτατε το μαχαιρι σε ένα ποτηρι με νερό για να μην χαλασει η επιφανεια του γλυκού.

Related Posts