Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Καριόκες

.
Τις ημέρες των γιορτών είχα φτιάξει για πολλοστή φορά , το γλυκάκι που βλέπετε στην φωτογραφία.
Την συνταγή την είχα ανακαλύψει σ’ ένα βιβλίο που λέγεται «παράδοση ... όλο γλύκα».
Όπως θα δείτε πιο κάτω, είναι πολύ εύκολες στην κατασκευή τους και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις έτοιμες, αντιθέτως είναι ΥΠΕΡΟΧΕΣ εξωτερικά και φυσικά... εσωτερικά!!!!.

Υλικά που θα χρειαστούμε για περίπου 40 κομμάτια :
1 ποτήρι του νερού, καρύδια χονδροκομμένα
150 γρ. βούτυρο βιτάμ
1 ζαχαρούχο γάλα ή για πιο άγλυκη γεύση, βάζουμε μισό ζαχαρούχο και μισό εβαπορέ
5 κουταλιές της σούπας κακάο
4 βανίλιες
4 πακέτα μπισκότα μιράντα μονά ή 2 πακέτα διπλά
3 κουταλιές της σούπας λικέρ της προτιμήσεως μας
για το τελείωμα
500 γρ κουβερτούρα
1,5 κουταλιά της σούπας βιτάμ
Εκτέλεση:
Σπάμε με τα δάχτυλα μας λίγα – λίγα τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στο μούλτι.
Τα κάνουμε σκόνη και τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη.
Χονδροκόβουμε επίσης στο μούλτι τα καρύδια και τα ρίχνουμε και αυτά στην λεκάνη.
Προσθέτουμε το κακάο και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά όλα τα υλικά.
Μόλις ανακατευθούν προσθέτουμε το λικέρ, το βιτάμ λιωμένο, το γάλα ή τα γάλατα και ζυμώνουμε ελαφρά ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης (ο χρόνος είναι λιγότερος απο ένα λεπτό!).
Απλώνουμε σ’ ένα δισκάκι μεμβράνη και τοποθετούμε επάνω την μισή ζύμη.
Mε τα δάχτυλα μας δημιουργούμε μια ράβδο.
Την τυλίγουμε με την μεμβράνη και συνεχίζουμε το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 10 ώρες.
Μόλις παγώσουν τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και την βάζουμε σ’ ένα μπολ που να μπορούμε όμως να βάλουμε μέσα τις φετούλες που έχουμε κόψει.
Ανακατεύουμε καλά τα 2 υλικά ώστε να γυαλίσει η κουβερτούρα και να μην ξεχωρίζει το βούτυρο.
Με δύο πιρούνια ή με ότι άλλο μας διευκολύνει, βουτάμε μια-μια φετούλα μέσα στην σοκολάτα και τις τοποθετούμε σ’ ένα δισκάκι που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος.
Τις βάζουμε πάλι στο ψυγείο και μετά από μερικές ώρες, κόβουμε τετράγωνα χαρτάκια από αλουμινόχαρτο κουζίνας και τυλίγουμε μια – μια τις καριόκες. Φυλάμε στο ψυγείο για πολύ καιρό .... Σιγά μην μείνουν! αλλά λέμε τώρα!!!
Otherwise (που λένε και στο χωριό μου) τα βάζουμε σ’ ένα ωραίο κουτάκι, δένουμε και έναν ωραίο φιόγκο με υφασμάτινη κορδέλα και τα πάμε δώρο στους σπέσιαλ φίλους μας!!
ΤΙΡS:
1/ Εάν χρησιμοποιήσετε τα δύο γάλατα και δείτε ότι είναι ρευστή η ζύμη σας, προσθέστε λίγο κακάο και δεν θα έχετε πλέον κανένα πρόβλημα.
2/ Μπορούμε να κάνουμε και μικρότερα μπαστουνάκια ή να δημιουργήσουμε καλουπάκια από κάποιο αντικείμενο αρκεί να μην ξεχνάμε να βάζουμε μέσα μεμβράνη για να μπορούμε να τα βγάλουμε.

UPDAΤΕ: ξέχασα να σας πω ότι είναι καλύτερα να λιώνετε μια - μια την σοκολάτα με λίγο βούτυρο για να κάνετε την επικάλυψη ώστε να προλαβαίνετε την ρευστότητά της. Εαν τις λιώσετε όλες μαζί, θα αρχίσει να κρυώνει η σοκολατα που σημαίνει ότι θα πήξει και θα σας ταλαιπωρήσει λιγάκι.
Εαν είναι για παιδικό κέρασμα (σχολείο, παρτυ κλπ।) αντί να κάνουμε μπαστουνάκια, μπορούμε να πατήσουμε ελαφρά με ενα πλάστη την ζύμη, πάντα βέβαια ανάμεσα σε δύο μεμβράνες, ώστε να δημιουργήσουμε ένα λεπτό φύλλο και να κόψουμε με κουπ - πατ διάφορα σχεδιάκια (ζωάκια, αστεράκια, δενδράκια κλπ. ) Με αυτο τον τρόπο θα έχουμε ευφάνταστες και πολύ πρωτότυπες καριόκες!!!
 syntageskardias

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια