Τραχανόπιτα γλυκιά

ΥΛΙΚΑ

3 φλιτζ. τραχανάς από πλιγούρι
½ κιλό φύλλο μπακλαβά
2 φλιτζ. ζάχαρη
1½ φλιτζ. λάδι
1 κουτ. κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Βράζουμε το πληγούρι με 3 φλιτζάνια νερό. Μόλις χυλώσει
προσθέτουμε το μισό λάδι τη ζάχαρη και την κανέλα.
Σ’ ένα ταψί (διαστάσεων 40χ40εκ περίπου) στρώνουμε 2-3
φύλλα και τα λαδώνουμε ενδιάμεσα με ένα πινέλο.
Από πάνω πασπαλίζουμε με λίγη από τη γέμιση.
Καλύπτουμε με 2 φύλλα (λαδωμένα ενδιάμεσα).
Πασπαλίζουμε ξανα με τη γέμιση και επαναλαμβάνουμε το
ίδιο μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.
Λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας με το λάδι που περισσεύεικαι ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Related Posts