Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μύρτιλλο, ελιξήριο νεότητας 🟣💜🟣

Η ιστορία του φυτού ξεκινά πριν από πολλά χρόνια στη μακρινή Σιβηρία, στα έλη όπου βρέθηκε το ασυνήθιστο φυτό Vaccinium Corumbosum (blueberry).
Οι άνθρωποι απολαμβάνουν το χρώμα και το άρωμα του φυτού χωρίς να γνωρίζουν τις ευεργετικές του ιδιότητες.
Όταν βρέθηκε στα χέρια των Αμερικανών επιστημόνων, εξημερώθηκε μετά από μακροχρόνιες επιστημονικές έρευνες.
Το μέγεθος των καρπών του σε αυτή τη βελτιωμένη μορφή ξεπερνά κατά πολλές φορές το μέγεθος των καρπών της άγριας μορφής του, διατηρώντας ωστόσο τη φανταστική του γεύση και την ποιότητά του.
Αυτή τη στιγμή παράγονται πολλά είδη ήμερου blueberry (μίρτιλλου).
Με την καλλιέργειά του ασχολούνται σχεδόν παγκοσμίως, από τον Καναδά έως και τη Νέα Ζηλανδία.
Όμως, η πατρίδα του ήμερου blueberry θεωρούνται οι ΗΠΑ, μια και εκεί στις αρχές του 20ου αιώνα  ο Αμερικανός βοτανολόγος Κόουιλ, πρώτος στον κόσμο, άρχισε να καλλιεργεί το ήμερο blueberry (μύρτιλλο).
Τα αποτελέσματα που λήφθηκαν το 1998 μετά από έρευνες πάνω στους καρπούς του στο Ιατρικό Κέντρο της Βοστόνης ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.
Τώρα τα μύρτιλλα διαφημίζονται ως πηγή αιώνιας νιότης.
Όπως απέδειξαν οι Αμερικανοί επιστήμονες, το μύρτιλλο όχι μόνο έχει την ικανότητα να επιβραδύνει τους μηχανισμούς της γήρανσης, αλλά και συμβάλλει στην ανανέωση του οργανισμού.
Για να βελτιώσει κανείς το μεταβολισμό, τη μνήμη και το συγχρονισμό των κινήσεών του, είναι αρκετό να καταναλώνει μισό φλιτζάνι καρπών την ημέρα.
Ο χυμός του φυτού αυξάνει την αντοχή των αιμοφόρων αγγείων, ρυθμίζει τη λειτουργία πολλών ενδοκρινών αδένων και χαρακτηρίζεται από αγγειοδιασταλτικές, αντιαρτηριοσληρυντικές, αντιφλεγμονώδεις και πυρηνοπροστατευτικές ιδιότητες.
Κατευνάζει επίσης τις αλλεργικές αντιδράσεις του οργανισμού στα φάρμακα και τα προϊόντα διατροφής.
Από μόνο του το φυτό δεν προκαλεί ποτέ αλλεργία και μπορεί να καταναλωθεί ακόμα και από παιδιά με αυξημένη ευαισθησία σε διαβητικές και αλλεργικές τάσεις.
Πέραν των αντιοξειδωτικών, τα μύρτιλλα περιέχουν επίσης κάλιο, μαγνήσιο και φώσφορο, αλλά και elagum και φολικό οξύ, οι επιδράσεις των οποίων στην πρόληψη και επιβράδυνση της ανάπτυξης καρκινικών όγκων διερευνώνται.
Θεωρούνται ευεργετικά για όσους πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, ενώ μειώνουν τη συγκέντρωση "κακής" χοληστερόλης.
"Ε.Τ."

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια