Ρυζόγαλο με κρόκο Κοζάνης

Ρυζόγαλο με κρόκο κοζάνης και άρωμα πορτοκάλι!
Υλικά
1 φλ. ρύζι καρολίνα
3 ποτήρια νερό
5 κ.σ. ζάχαρη
2-3 κλωστές κρόκου Κοζάνης
1 κ.σ. κορν φλάουρ ή νισεστέ
2 φλιτζάνια γάλα
ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλι
κανέλα σκόνη (προεραιτικά)
Ετοιμασία
Βράζουμε το ρύζι με το νερό σε μέτρια φωτιά ώσπου να απορροφηθεί το νερό.
Κρατάμε το 1 φλ. από το γάλα στην άκρη και ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα στο ρύζι μαζί με τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τον κρόκο κοζάνης.
Συνεχίζουμε να βράζουμε το ρύζι μας στο ανακατεύοντας τακτικά.
Στο 1 φλ. γάλα που κρατήσαμε διαλύουμε το κορν φλάουρ και προσθέτουμε το μίγμα στο ρυζόγαλο.
Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου το μίγμα να αρχίσει να πήζει.
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια πασπαλίζοντας εαν θέλουμε την επιφάνεια με τη σκόνη κανέλας.
glykesistories

Related Posts