Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Finger food

Finger food
.
finger food : Νόστιμα μεζεδάκια, πιτάκια και mini ιδέες στις πιατέλες σας μπορούν να ετοιμαστούν γρήγορα και εύκολα, ικανοποιώντας την λιγούρα του πάρτι και ευχαριστώντας τους προσκεκλημένους σας. Γι’ αυτό σας έχουμε πέντε απλές ιδέες, χωρίς πολλές προετοιμασίες και με γεύση που θα κάνει την διαφορά στον μπουφέ σας.

«Πιτσάκια» τομάτας και βασιλικού 
Υλικά (για περίπου 4 άτομα)
1 πακέτο έτοιμης ζύμης
3 κουταλιές του γλυκού πέστο βασιλικού
3-4 τομάτες
1 κουταλιά του γλυκού φρέσκο βασιλικό
10 ελιές, κομμένες στη μέση, χωρίς το κουκούτσι
125γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Απλώστε baking paper σε ένα ταψί, για να μην κολλήσει η ζύμη. Ξετυλίξτε την ζύμη στο ταψί και απλώστε πάνω της το πέστο. Απλώστε από πάνω τις τομάτες σε φέτες, τις ελιές και την μοτσαρέλα. Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο, και τοποθετήστε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί. Βγάλτε το ταψί και κόψτε σε λωρίδες ή σε κομμάτια, όπως τα προτιμάτε.

Κροκέτες κοτόπουλου 
Υλικά
Μισή κούπα βούτυρο
Δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι
Δύο κούπες ψιλοκομμένο ψητό κοτόπουλο
1 ποτήρι γάλα αναμεμιγμένο με ζωμό κοτόπουλου
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ένα αβγό
Δύο κουταλιές της σούπας ψίχουλα από ψωμί 2-3 ημερών

Εκτέλεση
Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και ρίξτε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας. Σταδιακά προσθέστε και το υγρό μίγμα, ανακατεύοντας, μέχρι να προκύψει μια παχιά και λεία σως. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε καλά. Συνεχίστε για ένα λεπτό, σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι το μίγμα να δέσει τόσο, ώστε να μπορεί να πλάθεται. Βγάλτε από την φωτιά και αφήστε το μίγμα να κρυώσει ελαφρώς. Στην συνέχεια, πλάστε το μίγμα με αλευρωμένα χέρια σε μικρά «λουκανικάκια», αλείψτε τα με χτυπημένο αυγό και καλύψτε τα με τα ψίχουλα. Τοποθετήστε τα σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Οι κροκέτες σας είναι έτοιμες.

«Μπαλίτσες» από τσένταρ 
Υλικά (για περίπου 25 κομμάτια)
8 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κούπα νερό
Μισό κουταλάκι αλάτι
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
1 κούπα τριμμένο τσένταρ
2 κουταλάκια ψιλοκομμένο θυμάρι
Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι, τοποθετείτε το νερό, το βούτυρο και το αλάτι σε υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να φτάσει σε βρασμό. Χαμηλώστε την θερμοκρασία και προσθέστε όλο το αλεύρι με μιας, ανακατεύοντας γρήγορα. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα παχύ μίγμα. Αφήστε το στην φωτιά για άλλα δύο λεπτά. Στην συνέχεια, αφήστε το να κρυώσει για λίγο, ανακατεύοντας ελαφρώς. Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά, ανακατεύοντας κάθε φορά, ώστε να ενσωματωθούν στην ζύμη (μπορείτε να το κάνετε στο μίξερ). Προσθέστε το τυρί, το θυμάρι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Σχηματίστε μπαλίτσες με ένα κουτάλι της σούπας και τοποθετήστε τις σε ταψί, καλυμμένο με baking paper. Τοποθετήστε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 10 λεπτά στους 220 βαθμούς, μέχρι οι μπαλίτσες τσένταρ να φουσκώσουν. Όλοι θα έχουν να λένε για τα «διαφορετικά τυροπιτάκια» σας.

Γεμιστά αβγά 
Υλικά
12 αυγά
50ml μαγιονέζα
45ml sour cream
1 κουταλάκι μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Εκτέλεση
Βράστε τα αυγά ώστε να γίνουν σφιχτά. Αφού κρυώσουν καλά, κόψτε τα στην μέση (κάθετα) και αφαιρέστε τους κρόκους. Λιώστε τους κρόκους με ένα πιρούνι και αναμίξτε τους με την μαγιονέζα, την sour cream, την μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Αυτή θα είναι η γέμιση, την οποία θα τοποθετήσετε προσεκτικά μέσα στις κοιλότητες από τα ασπράδια. Τελειώστε, πασπαλίζοντας λίγη πάπρικα πάνω από τα αυγά.

Σουβλάκια λαχανικών με dip από αβοκάντο 
Υλικά:
Μελιτζάνες, κολοκυθάκια, μανιτάρια πλευρώτους, πιπεριές, ντοματίνια, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Για το dip: 2 ώριμα αβοκάντο (κομμένα στην μέση, χωρίς την φλούδα και τα κουκούτσια τους), 70γρ. γιαούρτι, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι.

Εκτέλεση
Κόβετε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια, ώστε να τα περάσετε στα καλαμάκια (η ποσότητα των υλικών εξαρτάται από το πόσο σουβλάκια θέλετε να ετοιμάσετε). Ραντίζετε με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, τα περνάτε στα καλαμάκια και ψήνετε στο grill μέχρι να ροδίσουν. Ετοιμάζετε το dip, «λιώνοντας» τα αβοκάντο με ένα πιρούνι, και αναμιγνύοντάς το με το γιαούρτι και τον χυμό λεμονιού. Τοποθετήστε το dip σε ένα μπολ, βάζοντάς το στο ψυγείο μέχρι την στιγμή του σερβιρίσματος.
Επιμέλεια: Γιώργος Κόκουβας

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια