Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ascariasis: τι είναι ;

Τι θα μπορούσε να είναι αυτό που βλέπετε στην εικόνα.
Βάλτε λίγο Φαντασία και αν δεν μπορείτε να καταλάβετε διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που σίγουρα θα πρέπει να γνωρίζετε.
Προειδοποίηση : ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΟ....
....Το "Ascaris lumbricoides" είναι ένα νηματώδη παράσιτο υπεύθυνο για την ασθένεια της ασκαρίασης (ascariasis) στον άνθρωπο.
Είναι το μεγαλύτερο και πιο συχνό παρασιτικό σκουλήκι που μολύνει τον άνθρωπο.
Υπολογίζεται πως περίπου το ένα τέταρτο του ανθρώπινου πληθυσμού θα προσβληθεί από αυτό το παράσιτο.
Η Ασκαρίαση είναι διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο και πολύ περισσότερο στις τροπικές και υποτροπικές χώρες.
Αυτό το παράσιτο-σκουλήκι μπορεί να φτάσει σε μήκος μέχρι 35 εκατοστά ενώ είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και ζει στο χώμα μέσω των περιττωμάτων για πολλά χρόνια.
ΠΩΣ ΜΟΛΥΝΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Όταν ο Άνθρωπος καταπιεί ένα αυγό (Μέσω μολυσμένου νερού ή τροφής) αυτού του παράσιτου-σκουληκιού αυτό μπαίνει στην κυκλοφορία του αίματος,στο συκώτι,στην καρδιά και εισέρχεται στους πνεύμονες όπου εκκολάπτεται.
Στην συνέχεια περνάει στο φάρυγγα και μέσω της κατάποσης στο στομάχι. Μέσα σε 3 βδομάδες το παράσιτο εισέρχεται από εκεί μέσα στο λεπτό έντερο του Ανθρώπου όπου και ωριμάζει σε ενήλικα αρσενικά και θηλυκά.
Ο Λόγος που το παράσιτο πραγματοποιεί αυτήν την "μετανάστευση" μέσα στο Ανθρώπινο σώμα ερευνάται ακόμα από τους επιστήμονες και δεν έχει πλήρως γίνει κατανοητός.
Ένα θηλυκό παράσιτο μπορεί μέσα στο λεπτό έντερο του Ανθρώπου να γεννήσει μέχρι και 200.000 αυγά την ημέρα για έναν χρόνο.
Αυτά τα αυγά αφού αποβάλλονται από τον Άνθρωπο παραμένουν στο χώμα και γίνονται μολυσματικά για άλλους Ανθρώπους μέσω του Νερού ή της τροφής.

ΔΙΑΓΝΩΣΗ - ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Η Διάγνωση της Ασκαρίασης γίνεται μέσω των περιττωμάτων των Ανθρώπων. Οι γιατροί μπορούν να διαγνώσουν χρησιμοποιώντας μόνο ένα ή δύο μικρά δείγματα κοπράνων.
Η Λοίμωξη αντιμετωπίζεται σήμερα με φάρμακα που ονομάζονται ascaricides.
Επίσης χρησιμοποιείται και ένα άλλο φάρμακο το Nitazoxanide.

Υ.Γ.
Η καταπολέμηση της ασκαρίδας γίνεται πολύ αποτελεσματικά με βιοσυντονισμό
Τι απαντήσεις δίνει ένα τεστ βιοσυντονισμού ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια