Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Άτομα με αναπηρία και αθλητισμός

Μερικά αθλήματα για άτομα με ειδικές ανάγκες είναι: στίβος, τοξοβολία, μπάσκετ, κολύμβηση, μπόουλινγκ. Στον  στίβο χωρίζονται οι αθλητές σε αναπηρικό καροτσάκι με κάκωση, βλάβη των νεύρων, οι ακρωτηριασμοί, εκ γενετής ελαττώματα και τα άτομα με μειωμένη όραση αθλητές, οι διανοούμενοι, οι μυοσκελετικές διαταραχές.
Τοξοβολία.
Χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες: Τοξοβολία μόνιμη για όλους εκείνους τους αθλητές που δεν έχουν οποιαδήποτε αναπηρία των άνω άκρων, αλλά να δείχνουν κάποια χαμηλότερων, τοξοβολία, σε αναπηρική πολυθρόνα Προσβασιμότητα για όλους εκείνους τους αθλητές με αναπηρίες να τα άνω και κάτω άκρα και τοξοβολίας σε μια αναπηρική καρέκλα για παραπληγικούς όλους εκείνους τους αθλητές που έχουν περιορισμένη λειτουργία των κάτω άκρων.

Η καλαθοσφαίριση σε καροτσάκι είναι ένα άθλημα για άτομα με αναπηρίες αιχμής την ίδια στιγμή που αναπτύσσει στον τομέα των αθλητών με διαφορετικές αναπηρίες και διαφορετικές φυσικές δυνατότητες.

Το νερό είναι το καλύτερο στοιχείο για να καταστεί η κινητικότητα των ατόμων με αναπηρία. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν ένα σώμα είναι βυθισμένο στο νερό, χάνει ένα ποσοστό του βάρους. Αυτό σημαίνει ότι για τα άτομα με ειδικές ανάγκες όσον αφορά τη μείωση της επιβάρυνσης των εναγόντων και, κατά συνέπεια, μεγαλύτερη δυνατότητα της κίνησης, τη μείωση του πόνου και μια πιο ισορροπημένη στάση. Το στυλ που προτιμάται από άτομα με ειδικές ανάγκες είναι ελεύθερο, αλλά ο πιο εύκολος είναι ο ύπτιο. Το κτύπημα του μαστού, ωστόσο, είναι πιο δύσκολο, ειδικά για τα άτομα με αναπηρία στα πόδια. Εκτός από αυτά τα αθλήματα υπάρχουν άλλοι, τα λεγόμενα extreme sports, όπως αιωροπτερισμού για τα άτομα με αναπηρία, το τετράκλινο και αλεξίπτωτο.
Ο τελικός του αθλητισμού για τα άτομα με αναπηρία είναι ο χορός: το μειονέκτημα, σε ορισμένες περιπτώσεις, χωρίς να διακυβεύεται η κομψότητα των κινήσεων και της έντασης της έκφρασης των χορευτών.
Ο Αθλητισμός θέτει τα άτομα με ειδικές ανάγκες στο ίδιο επιπέδο με τους υπόλοιπους αθλητές και η διαφορά είναι μόνο στο μάτι

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια