Γεννημένη με σπάνια γενετική ανωμαλία

Με την πρώτη ματιά η Grace Fishwick μοιάζει να έχει ένα πραγματικά αγγελικό πρόσωπο, όμως... η μικρή Grace μόνο με άγγελο δεν μπορεί να παρομοιαστεί.
Εξαιτίας μιας σπάνιας γενετικής ανωμαλίας από την οποία πάσχει η 9χρονη Grace μεταμορφώνεται κάθε μέρα από ένα χαρούμενο και ήσυχο παιδί σε ένα πολύ βίαιο κορίτσι, που τρομάζει τους γύρω του.
Αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, επιτίθεται με μίσος στους γονείς της και τα τρία αδέρφια της, αλλά πολλές φορές ακόμα και στο ίδιο της τον εαυτό.
Τα βίαια ξεσπάσματα της Grace έχουν γίνει τόσο άσχημα, που οι γονείς της απεγνωσμένοι έχουν προσαρμόσει ένα δωμάτιο ειδικά για τις ανάγκες της 9χρονης ώστε να μην αυτοτραυματιστεί.
Η Grace, η οποία γεννήθηκε με το Smith-Magenis Syndrome (SMS), είχε το πρώτο της βίαιο ξέσπασμα όταν ήταν ακόμα νήπιο.
Βέβαια, όσο μεγαλώνει, τα ξεσπάσματα είναι πιο τακτικά και πολύ περισσότερο επικίνδυνα.
Πλέον πολύ συχνά επιτίθεται στους γονείς της ενώ χτυπάει τον εαυτό της και τραβάει τα μαλλιά της.
«Ο μόνος τρόπος που μπορώ να περιγράψω την Grace είναι ως Jekyll και Hyde» λέει η 33χρονη μητέρα της Lisa, ενώ συνεχίζει: «Τη μια στιγμή παίζει χαρούμενη με τα παιχνίδια της και την επόμενη επιτίθεται σε εμάς και τον εαυτό της».
Μέχρι και 10 φορές μέσα σε μια μέρα μπορεί η μικρή Grace να «μεταμορφωθεί» στον κακό της εαυτό και το χειρότερο είναι ότι δεν μπορεί να έχει κανέναν έλεγχο πάνω σε αυτό.
«Στην αρχή προσπαθούσαμε να επέμβουμε, αλλά τώρα απλά το αφήνουμε να περάσει» λένε οι γονείς.
Η Grace υιοθετήθηκε από την οικογένεια Fishwick όταν ήταν ακόμα 18 μηνών.
Από τότε, η μητέρα της Lisa έχει γίνει πρόεδρος του ιδρύματος Smith-Magenis Syndrome το οποίο βοηθάει γονείς παιδιών με την ίδια ιδιαιτερότητα να έρχονται πιο κοντά.
Η συγκεκριμένη πάθηση είναι τόσο σπάνια που επηρεάζει ένα στα 25.000 παιδιά, ενώ πολλές φορές οι γιατροί το μπερδεύουν με τον αυτισμό.
24wro

Related Posts