Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αθηναΐς Νέγκα

Η Αθηναΐς γεννήθηκε την προτελευταία ημέρα ενός ανυπόφορου καύσωνα που είχε προκαλέσει μεγάλα προβλήματα, στις 30 Αυγούστου 1974.
Από την πολύ ζέστη κόλλαγαν οι πλαστικές επιφάνειες και η πίσσα έλιωνε στο οδόστρωμα ενώ όσοι αντιμετώπιζαν καρδιακά προβλήματα ήτανε τέζα . Τότε...στην μακρινή δεκαετία των 70s, τέζα ήταν και τα ΜΜΕ.
Έτσι η Αθηναΐς μεγάλωσε με Mάγια Μέλισσα, εκπαιδευτική τηλεόραση που έπαιζε ντοκιμαντέρ για το χάλυβα, Waltons, Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι, Πλοίο της Αγάπης, Μεθοριακό Σταθμό και βεβαίως δελτίο ειδήσεων της ΥΕΝΕΔ...
Η αφύπνιση των ΜΜΕ στη Χώρα με το διπλό ουράνιο τόξο συνέπεσε με την σημαντική ανάγκη της Αθηναΐδος για χρήματα που να πληρώνουν νοίκι ,φως και καμία φορά τηλέφωνο..
Από τότε πέρασε χιλιάδες ώρες σε κανάλια, εφημερίδες, περιοδικά και ραδιοφωνικούς σταθμούς ..
Ενώ οι εργοδότες της νόμιζαν πως δούλευε έκανε τα τηλεφωνήματά της, την κοινωνική της ζωή και έγραφε τις Μικρές Ηλεκτροπληξίες, το πράσινο βιβλίο της που κυκλοφορεί σημειώνοντας επιτυχία σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα και όπου υπάρχει ελληνισμός ...
Έγραψε την πρώτη ποιητική της συλλογή αφιερωμένη στους έρωτες που πέρασαν με τίτλο "Ακόμα δεν πέθανε η μάνα σου -γιατί δεν πέθανε;" που θα εκδοθεί όταν ο εκδοτικός κόσμος και οι αναγνώστες είναι έτοιμοι για την κασκαρίκα..
Της αρέσουν οι παιώνιες, τα πάρτι που ο καθένας φέρνει το φαγητό του ή τη σαλάτα του και τα αφρόλουτρα . ..
Ο Χρήστος Νέγκας ήταν πατέρας της
athinaisathinais.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια