Λαζάνια με «νούμπουλο» και γραβιέρα Κερκύρας.

Από τον σεφ Παύλο Σουέρεφ
χρόνος ετοιμασίας 15 ‘
 χρόνος μαγειρέματος 30’
Για 4-6 άτομα θα χρειαστούμε:
1 πακετο λαζάνια (ή 500 γρ. )
Ζωμό λαχανικών
400 γρ φρέσκα λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
4 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
200 γρ. νούμπουλο κομμένο σε λωρίδες
200 γρ. κρέμα γάλακτος light
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
150 γρ. τριμμένη γραβιέρα

Για την μπεσαμέλ:
150 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι
1,2 λιτρ. ζεστό γάλα

  Σε μια κατσαρόλα βράζουμε ζωμό λαχανικών.
 Τοποθετούμε λίγα-λίγα τα φύλλα λαζάνια να μαλακώσουν ελάχιστο χρόνο και σουρώνουμε.
 Για να παρασκευάσουμε την μπεσαμέλ:
 Σε φαρδιά κατσαρόλα λιώνουμε 50γρ. βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατευοντας. Προσθέτουμε και το ζεστό γάλα ανακατευοντας με ένα σύρμα.
 Σε τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στην μπεσαμέλ. Προσθέτουμε την κρέμα και τον μαϊντανό,αλατοπιπερώνουμε και μόλις πάρει μια βράσει το αποσύρουμε.
 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C.  Βουτυρώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε μια στρώση λαζάνια.Απλώνουμε μια στρώση μπεσαμελ,ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα.
 Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για τις στρώσεις 3 φορες, τελειώνοντας με μπεσαμελ και τριμμένη γραβιέρα.
 Ψήνουμε για 20 λεπτά.
 Σερβίρουμε με γραβιέρα τριμμένη.

Related Posts