Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Καστανιά Καρδίτσας. Προικισμένη από τη φύση της!

Η Καστανιά είναι ένα χωριό που έχει εξελιχθεί σε τουριστικό θέρετρο, κτισμένο σε υψόμετρο 800 μ., σε μια τοποθεσία κατάφυτη από έλατα.
Βρίσκεται στη βόρεια πλαγιά της κορυφής Τσούκα και του βουνού Ίαμος και απέχει 25 χλμ. από την Καρδίτσα.
Είναι ιδανικός προορισμός για καλοκαιρινό και χειμερινό τουρισμό, καθώς βρίσκεται σε μια προικισμένη από τη φύση γεωγραφική θέση, η οποία γοητεύει τους εκδρομείς οποιαδήποτε εποχή του χρόνου κι αν επισκεφθούν το χωριό.
Κατά την παραμονή σας στην Καστανιά, αξίζει να επισκεφθείτε τον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, με το αξιόλογο ξυλόγλυπτο τέμπλο του 18ου αιώνα.
* Δοκιμάστε τοπικά προϊόντα με ...προέλευση!
Τα τοπικά ζυμαρικά είναι όχι μόνο αγνά, αλλά και πεντανόστιμα.
Όσο για τα χωριάτικα λουκάνικα, αυτά είναι φημισμένα σε όλη την Ελλάδα!  Στο νομό Καρδίτσας θα βρείτε ακόμη εξαιρετικής ποιότητας μέλι, ενώ για τους ...πότες το ντόπιο κρασί και το τσίπουρο είναι εξαιρετικές επιλογές.
* 3 διαδρομές που πρέπει να κάνετε!
- Καστανιά - Μπελοκομύτης - Μονή Πελεκητής:
Λίγο έξω από το χωριό Μπελοκομύτης θα δείτε δεξιά τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο που οδηγεί στη μονή Πελεκητής, ένα μοναστήρι χτισμένο σε βράχο.
Στην αρχή της έντονης ανάβαση για το μοναστήρι, όπου θα έχετε την καλύτερη θέα της λίμνης Πλαστήρα, βρίσκεται το ποιμενικό χωριό Καρίτσα, με την εξαίσια θέα στα χιονισμένα ΄Αγραφα.
- Μπελοκομύτη - Φράγμα:
Κατηφορίζοντας από Μπελεκομύτη περνάτε τη διασταύρωση για Καρίτσα και Μονή Πελεκητής και φτάνετε στις όχθες του Καριτσιώτη ποταμού, που αποτελεί τον κυριότερο τροφοδότη νερού της λίμνης.
Μετά τη γέφυρα του Καριτσιώτη, ο δρόμος συνεχίζει με αρκετές στροφές, οι οποίες χρειάζονται προσοχή αν έχει προηγηθεί χιονόπτωση ή παγετός, για το φράγμα.
Σίγουρα αξίζει να έρθετε μέχρι εδώ, για να δείτε το τεχνητό έργο που τιθάσευσε τον ποταμό Μέγδοβα και που πρώτος οραματίστηκε ο Νικόλαος Πλαστήρας.
- Κρυονέρι - Κερασιά - Μουζάκι:
Από το Κρυονέρι θα τραβήξετε το δρόμο για Καρδίτσα.
Στην έξοδο του χωριού θα δείτε αριστερά (προσοχή μην προσπεράσετε τη διασταύρωση) το δρόμο για Κερασιά, ένα από τα ομορφότερα χωριά της περιοχής, με αρκετά παλιά σπίτια, που διατηρούν στο ακέραιο τα παραδοσιακά τους χαρακτηριστικά.
Από εδώ συνεχίζετε με μπόλικες στροφές για Ανθοχώρι, Κρυοπηγή, Μουζάκι.
Από το Μουζάκι μπορείτε να περιηγηθείτε είτε προς τα χωριά της Αργιθέας, είτε προς Πύλη.
Ελάτη και Περτούλι.
"Πάμε εκδρομές"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια