Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Στο χωριό που γυρίστηκε ο "Ακέφαλος Καβαλάρης", βρέθηκαν 97 σκελετοί βρεφών!

Σε ένα μικρό και ήσυχο χωριουδάκι έξω από το Λονδίνο, μία ανατριχιαστική ανακάλυψη προβληματίζει τους αρχαιολόγους! Πρόκειται για το Χάμπλεντεν, μία από τις περιοχές που χρησιμοποιήθηκαν από τον σκηνοθέτη Τιμ Μπάρτον, για τα γυρίσματα της ταινίας "Ο Μύθος του ακέφαλου καβαλάρη" με τον Τζόνι Ντέπ, το 1999.

" Ο μύθος του ακέφαλου καβαλάρη"
Σύμφωνα με τον "Μύθο του ακέφαλου καβαλάρη", τον 18ο αιώνα στη Νέα Υόρκη, ένας εκκεντρικός αστυνόμος, ο Ίκαμποντ Κρέιν (Τζόνι Ντεπ), αναλαμβάνει να ερευνήσει μία σειρά από φόνους, σε ένα χωριό που λέγεται Sleepy Hollow. Κοινό χαρακτηριστικό όλων, ο αποκεφαλισμός των θυμάτων. Όταν φτάνει στο χωριό μαθαίνει ότι οι κάτοικοι θεωρούν υπεύθυνο για τους φόνους έναν "ακέφαλο καβαλάρη"!

Το "προφητικό" ένστικτο του σκηνοθέτη!
Αν και το χωριό Sleepy Hollow, υπάρχει στην παραγματικότητα στην Νέα Υόρκη, ο σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον το είχε βρει τότε "πολύ φυσιολογικό" για ταινία τρόμου και είχε επιλέξει μία σειρά απο περιοχές της Αγγλίας, για να χρησιμοποιηθούν ως σκηνικό! Ανάμεσά τους ήταν και το Χάμπλεντεν! Μέχρι τότε, το μικρό χωριουδάκι στην αγγλική εξοχή, αποτελούσε πρότυπο ηρεμίας και χαλάρωσης, αλλά 11 χρόνια μετά, το ένστικτο του Τιμ Μπάρτον, αποδεικνύεται "προφητικό! Οι πρόσφατες ανακοινώσεις των αρχαιολόγων, μιλούν για ένα "ιδανικό σκηνικό τρόμου"! 

Οι 97 σκελετοί δολοφονημένων μωρών!
Σύμφωνα με αυτές, στην περιοχή βρέθηκαν 97 σκελετοί δολοφονημένων μωρών, που χρονολογούνται από τη τη ρωμαϊκή εποχή. Βρέθηκαν θαμένοι σε μια ρωμαϊκή βίλα στο Χάμπλεντεν, η οποί πιθανολογείται ότι ήταν οίκος ανοχής. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι σκελετοί ανήκουν σε άτυχα ανεπιθύμητα βρέφη, που τα σκότωναν οι ίδιες οι μητέρες τους! Στο συμπέρασμα αυτό, οδηγήθηκαν από το γεγονός ότι όλα τα νεκρά μωρά είχαν θανατωθεί την 40ή εβδομάδα μετά τη γέννησή τους, δηλαδή στην ηλικία των δέκα μηνών! "Αν ο θάνατος οφειλόταν σε άλλα αίτια, δεν θα είχαν όλα την ίδια ηλικία", υποστηρίζουν!

"Δεν σε θεωρούσαν άνθρωπο αν δεν ήσουν 2 χρονών!"
Ένας εκ των ερυνητών, ο δρ Τζιλ Αϊερς, ειδικευμένος στην Παιδική Αρχαιολογία, εξηγεί: "Η αντισύλληψη και τα μέσα προφύλαξης για την αποφυγή μίας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτα εκείνη την εποχή." Και προσθέτει κάτι ακόμη πιο φρικιαστικό: "Ενδεχομένως η δολοφονία ενός βρέφους 10 μηνών, να μην ήταν καταδικαστέα! Υπάρχουν ενδείξεις ότι μόνο μετά τη συμπλήρωση των δύο χρόνων, θεωρούσαν "ολοκληρωμένο άνθρωπο" ένα μωρό! Αυτό ίσως να είναι και ο λόγος που όσα παιδιά πέθαιναν πριν από αυτήν την ηλικία, δεν θάβονταν σε νεκροταφεία, αλλά στις αυλές των σπιτιών!

" Στο χωράφι αυτό καλλιεργούνται σήμερα... δημητριακά!
Το χωράφι στο οποίο ανακαλύφθηκαν τα μακάβρια ευρύματα, χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια... για την καλλιέργεια δημητριακών. Κι αυτό γιατί, οι ανασκεφές είχαν γίνει πολλές δεκαετίες πριν, αλλά τα ευρύματα είχαν τοποθετηθεί σε κιβώτια, χωρίς ποτέ να ελεγθούν! Μόλις πρόσφατα ειδικοί ανθρωπολόγοι και αρχαιολόγοι ξεκίνησαν την μελέτη, που τους οδήγησε στα δολοφονημένα μωρά! Επόμενο βήμα, των ανθρωπολόγων η εξέταση DNA των οστών, ώστε να βρεθούν το φύλο και πιθανές συγγένειες μέ κατοίκους της περιοχής. Οι αρχαιολόγοι, από την πλευρά τους, έχουν ζητήσει να ξανακάνουν ανασκαφές, για να δουν μήπως το χώμα κρύβει κι άλλες... εκπλήξεις!

ΣΧΟΛΙΑ

1 Σχόλια

  1. οταν εμεις μειραζαμε πολιτισμό αυτοι τα παιδια τα θεωρουσαν ενα τιποτα μεχρι 2 χρονων....
    Απλα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή